Tähän brittikohteeseen ei kannata rynnätä somekuvien takia – monet saaneet paniikkikohtauksia

Pelastajat joutuvat hakemaan walesilaisvuorelta pois paniikkikohtauksen saaneita patikoijia.

Walesilaiset vuoripelastajat kertovat pelastavansa jatkuvasti amatöörikiipeilijöitä kiipelistä. 

Ogwey Valley Mountainin pelastusjärjestön Facebook-julkaisussa kerrotaan, että esimerkiksi heinäkuun 18. päivänä Ogwenin laaksossa, Snowdoniassa, sijaitsevalta Tryfan-vuorelta piti pelastaa kiipeilijäjoukko, kun yksi ryhmäläisistä sai paniikkikohtauksen eikä kyennyt liikkumaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pelastajien julkaisussa kerrotaan, ettei kyseessä ollut ensimmäinen kerta, vaan pelastusryhmä on törmännyt viime aikoina useisiin paniikkikohtaustilanteisiin. 

Vain joitain päiviä aiemmin neljän hengen joukko oli jäänyt jumiin pohjoisharjanteelle, josta pelastajien piti saattaa heidät takaisin patikointireitille, kertoo Telegraph.

Sosiaalisessa mediassa suosiota kerännyt yli 900 metriä korkea Tryfan on houkutellut paljon uusia patikoijia rinteilleen, ja paikallisten mielestä tarunomaiset somesisällöt saavat niitä näkevät luulemaan, että amatöörit selviävät karuissa olosuhteissa, kertoo New York Post.

Viime vuonna Snowdonian kansallispuisto jopa aneli vierailijoita lopettamaan sosiaalisen median sisällön jakamisen kiipeilyreissuilta, kun niiden houkuttelelmina puistoon alkoi lapata jo liikaakin väkeä.

Pelastajat muistuttavatkin rinteille halajavia miettimään tarkasti, osaavatko he kiivetä vaikeilla rinteillä tai laskeutua sieltä alas. Tänä vuonna Ogwenin laakson pelastusryhmä on hälytetty jo liki sata kertaa pelastamaan ihmisiä Tryfanilta. Vuorella on sattunut myös kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.

Tryfanille kiipeäminen ei ole yksinkertaista amatöörille. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Tämä patikoija pelastui Alaskan erämaasta karhukameran avulla

Lue myös:

    Uusimmat