Tähän kouluun 23-vuotias vaasalaisnainen suunnitteli iskua

23-vuotiaan naisen epäillään suunnitelleen iskua Isonkyrön yläkouluun.  

Isonkyrön yläkoululla on ollut mahdollinen uhkatilanne 12. maaliskuuta. Asiasta tiedottaa Isonkyrön kunta kotisivuillaan

Tiedon mahdollisesta uhkauksesta koulu sai keskusrikospoliisin kautta. Uhkauksen tehnyt henkilö on vaasalainen 23-vuotias nainen, joka on vangittu henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. 

Rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista vahvistaa MTV Uutisille, että 23-vuotias nainen suunnitteli iskua Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaan Isonkyrön yläkouluun. 

– Selvittelemme, mikä yhteys hänellä on kouluun. Hän ei ole ollut oppilaana kyseisessä koulussa. 

MTV Uutiset kertoi eilen, että 23-vuotiaana vaasalaisnaisen kohden ei ollut Vaasassa vaan muualla Pohjanmaalla sijaitseva oppilaitos. 

Oppilaat hämmentyneitä 

Isonkyrön kunnan mukaan koululla ei ollut havaittavissa uhkaa. 

Kunnan tiedotteen mukaan koululla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista vaaraa tai uhkaa, vaan koulu jatkuu normaalisti. 

– Me koetamme jatkaa normaalia arkea koululla. Olemme varautuneet antamaa oppilaille keskusteluapua. Oppilaat ovat ottaneet tilanteen hyvin rauhallisesti, mutta ovat tietenkin olleet hämmentyneitä ja epäuskoisia, Isonkyrön koulun johtava rehtori Susanna Pietikäinen kertoo MTV Uutisille. 

Isonkyrön yläkoulun lisäksi samassa rakennuksessa on myös lukio. Lähistöllä sijaitsee alakoulu.

Näin nainen jäi kiinni 

23-vuotias nainen otettiin kiinni viime viikon tiistaina Vaasassa Ristinummen kaupunginosassa pian sen jälkeen, kun poliisi oli saanut nettivinkin naisen julkaisemasta uhkausvideosta. Videolla nainen kertoo hyytävistä aikeistaan ja esittelee asettaan.

Nainen vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Nainen on asianajajan mukaan kiistänyt rikosepäilyt.

Poliisin epäilyjen mukaan 23-vuotiaan naisen tarkoitus oli surmata tai vahingoittaa useita ihmisiä. Poliisin mukaan kyseessä oli konkreettinen vaara- ja läheltä piti -tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat