Tähän tyssäsi Toyota-tähden taistelu: Elfyn Evansille katastrofaalinen ulosajo

Ensimmäisessä mutkassa pellolle! Elfyn Evansin viikonloppu lässähti lopullisesti 2:16
Ensimmäisessä mutkassa pellolle! Elfyn Evansin viikonloppu lässähti lopullisesti

Toyotan Elfyn Evans jää ensimmäisen kerran tällä kaudella kokonaan pisteittä, kun hän joutui keskeyttämään Suomen MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon.

MM-sarjan kolmossijalla Suomeen matkannut Evans oli ennen tätä ainoa täyden kauden ajava kuljettaja, joka oli kahdeksassa ensimmäisessä osakilpailussa ajanut läpi jokaisen erikoiskokeen.

Takamatka sarjaa johtavaan Thierry Neuvilleen oli 13 pisteen verran, mutta kahdesti Suomessa voittoa juhlineen walesilaisen uskottiin ennakkoon supistavan belgialaisen eroa.

Toisin kuitenkin kävi. Evansin autosta hajosi ensin lauantaiaamuna vetoakseli, ja tämä pudotti hänet toiselta sijalta kahdeksanneksi. Päivähulto puolestaan venyi 16 minuuttia pitkäksi, ja kahden minuutin ja 40 sekunnin aikasakko pudotti sijoitusta vielä 16:nneksi.

Sunnuntaina Evansin ainoa tavoite oli ajaa isoista lisäpisteistä, mutta kilpailu päättyi toiseksi viimeisen erikoiskokeen ensimmäisessä mutkassa sattuneeseen ulosajoon.

Neuville on näin ollen kasvattamassa johtomarginaaliaan entisestään, ja Evansin tallikaveri Sébastien Ogier on nousemassa MM-sarjassa toiseksi.

Evansin ulosajo on katsottavissa jutun pääkuvana olevalta videolta. Alla olevalla videolla Evansin auton vetoakselin katkeaminen lauantaiaamuna.

Elfyn Evansille katastrofi! Auto hajoaa 3:05
Elfyn Evansille paha takaisku: Auto hajoaa täysin yllättäen

Lue myös:

    Uusimmat