Norja joutuu turvautumaan erikoistemppuihin MM-kisoissa – valmentajillakin poikkeusvälineet: "Hulluja"

Tshekin Nove Mestossa järjestettävissä ampumahiihdon MM-kisoissa yleisö pitää niin kovaa meteliä, että valmentajat ja urheilijat eivät kykene kommunikoimaan keskenään kisan aikana. Norjan tähtihiihtäjät ja valmentajat ovat joutuneet keksimään uusia ratkaisuja kommunikointia varten. Sturla Holm Lägreid suunnittelee turvautuvansa yksinkertaiseen konstiin.

Ampumahiihto on Tshekissä todella suosittua, ja lajin MM-kisoihin onkin myyty yli 200 000 pääsylippua. Katsomot ovat ääriään myöten täynnä, ja meteli on sen mukainen. Norjalaishiihtäjät kertovat, että avausmatkalla he eivät kuulleet valmentajien antamia ohjeita ja väliaikoja kilpailun aikana.

– On kuin menisi sisään Colosseumille, kuten gladiaattorit tekivät entisaikana. Ympärillä on vain meteli ja hulluja ihmisiä, Sturla Holm Lägreid sanoo NRK:n mukaan.

Tarjei Bö ei kuullut keskiviikon sekaviestissä väliaikoja ollenkaan, eikä sen takia tiennyt kilpailun aikana, mikä hänen eronsa muihin oli.

– Emme kuulleet mitään, joten meidän pitää luultavasti tehdä parempi suunnitelma viikonloppuun, Bö toteaa.

Meteli oli niin kova, että norjalaisvalmentajat suunnittelivat avauskisassa ottavansa käyttöön taulut, joihin he voisivat kirjoittaa viestejä urheilijoille. Suunnitelma ei toiminut, sillä Nove Mestossa satoi vettä.

Tarjein pikkuveli, maailmancupia johtava Johannes Bö, oli varautunut kovaan meteliin ja osasi toimia tilanteessa, jossa ei kuullut valmentajia.

– Olin varautunut siihen, että täällä pidetään ääntä, joten käytin silmiäni. Katsoin yksinkertaisesti isoilta näytöiltä tiedot itse, Bö kertoo.

Norjan valmentaja Egil Kristiandsenin mukaan valmentajien on mahdollista seistä metelin kannalta paremmassa paikassa tulevissa kilpailuissa. Sen lisäksi Norjan joukkueessa on keskusteltu iPadin ja kaiuttimen käytöstä tuleviin koitoksiin. 

Lägreid suunnittelee korvatulppien käyttöä, jotta saisi keskityttyä paremmin kilpailuun.

– Olen koettanut niitä, jotta saan blokattua äänet, mutta silloin en ole kuullut väliaikoja. Nyt olen ymmärtänyt, että väliaikoja on mahdoton kuulla, joten korvatulpat pitää ehkä kaivaa esiin, Lägreid suunnittelee.

Nove Meston MM-kisoissa miesten sprintti hiihdetään lauantaina klo 18 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat