Tähtikapteeni hölmöili pelikiellon huippuotteluun – Ronald Koeman kävi kierroksilla tuomarin toiminnasta

Hollannin Virgil van Dijk hölmöili ulosajon – kaksi keltaista minuuttien sisään 1:24
Virgil van Dijk hankki kahdella lyhyen ajan sisään tulleella keltaisella kortilla ulosajon itselleen.

Hollanti menetti kapteeninsa Virgil van Dijkin jalkapallon Kansojen liigan seuraavasta ottelustaan Saksaa vastaan kahden lyhyessä ajassa tulleen varoituksen takia.

Van Dijk ajettiin ulos 1–1-tasapeliin Unkaria vastaan päättyneestä kamppailusta 11 minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ensimmäisen varoituksensa Van Dijk nappasi protestoituaan erotuomari Lukas Fähndrichille joukkuekaverinsa Donyell Malenin kaatamisesta selvässä maalipaikassa. Hollanti sai tilanteesta vapaapotkun, mutta läpiajon kampilla estänyt isäntien Attila Fiola selvisi ilman varoitusta. Sen sijaan kortti nousi hämmästyneellä Van Dijkille.

Peli ehti jatkua vain hetken, kun Van Dijk oli itse pakotettu kaatamaan laidalta irti pääsemässä olleen vastustajan. Tästä seurasi punainen kortti ja ulosajo. Hollantilaiset olivat tapahtumista raivoissaan.

– Se hetki oli turhauttava. En ymmärrä sitä. Luulen, että olemme yhtä mieltä siitä, että kapteeni voi protestoida erotuomarille, päävalmentaja Ronald Koeman kritisoi ensimmäistä varoitusta.

Malenin kaataminen oli Koemanin mukaan vielä selvempi ulosajon paikka.

– Siitä olisi voinut antaa punaisen kortin. Ei siinä ollut aikomustakaan pelata palloa. Se, että Virgil sitten otti toisen keltaisen kortin, ei ollut järkevää. Hän tietää sen itsekin, Koeman jatkoi.

Hollanti onnistui lopulta tasoittamaan ottelun 1–1:een vajaamiehisenä. Puolustuksen tukipilari Van Dihk on nyt poissa maanantai-illan vierasottelusta Saksaa vastaan. Saksa johtaa Kansojen liigan A-tason kolmoslohkoa kahden pisteen erolla Hollantiin.