Supertähti nurmelle Helsingissä? Englannin romahduksella jättimäinen seuraus

Kreikka järkytti Englantia Wembleyllä – Vangelis Pavlidis iski voittomaalin lisäajalla 1:41
Maalikooste: Englanti koki sokkitappion Kreikalle Kansojen liigan kotiottelussaan Wembleyllä.

Englannin päävalmentaja Lee Carsley asettaa hyökkääjätähti Harry Kanen melko varmasti avauskokoonpanoon Suomea vastaan, jos tämä suinkin on pelikunnossa sunnuntaina.

Englanti pelasi torstaina Kansojen liigan kotiottelussaan Kreikkaa vastaan kokeellisella kokoonpanolla, kun lihasvammasta kärsineen Kanen tilanne pakotti miehistömuutoksiin.

Carsley peluutti Englannin 1–2-tappioon päättyneessä ottelussaJude Bellinghamin, Phil Fodenin ja Cole Palmerin kautta varsin hyökkäävää muodostelmaa, josta puuttui kuitenkin kärki. Lopputuloksena oli täydellinen mahalasku.

– En varmaankaan kokeile tuota enää sunnuntaina. Olen valmentanut tarpeeksi tietääkseni, että meidän pitää tehdä jotain muutosta. Jos Harry olisi ollut kunnossa, olisin tehnyt erilaisia päätöksiä, Carsley sanoi.

Brittimediassa esimerkiksi Mirror-lehti ja BBC ennakoivat Englannin palaavan sunnuntaina Helsingin olympiastadionilla tutumpaan ryhmitykseen. Tämä tietäisi sitä, että Harry Kane palaisi kärkipelaajaksi, viimeksi Suomea vastaan loistanut Jack Grealish kymppipaikalle sekä Kyle Walker ja Marc Guehi puolustuslinjaan.

– Arvioimme Harryn tilannetta. Hän treenaa perjantaina kanssamme. Olen valmentanut kolmessa pelissä, ja hän on tehnyt kaksi maalia, joten hän on massiivinen osa tekemistämme, Carlsley myönsi Kanen merkityksestä.

Pelissä on myös Carsleyn oma jatko Englannin väliaikaisena päävalmentajana. Hänet nimitettiin paikalle Gareth Southgaten jätettyä tehtävänsä kesän EM-kisojen jälkeen.

Sunnuntain ottelulla Huuhkajia vastaan on myös tuloksellisesti merkitystä Englannille. Uudessa karsintajärjestelmässä vuoden 2026 MM-kisoihin myös Kansojen liigan rankingilla on suurta merkitystä.

Suorin reitti kisoihin on voittaa viiden maan karsintalohkonsa, mutta jos tässä ei onnistu, pudotuspelikierroksilta on jaossa vielä kolme paikkaa. Siihen mukaan pääsevät 12 lohkokakkosta sekä Kansojen liigan rankingin mukaan neljä parhaimmin sijoittunutta joukkuetta, jotka eivät yltäneet omassa karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Näin ollen B-tason lohkonsa voittaminen nostaisi maan melko varmasti vähintään playoff-vaiheeseen MM-karsinnassa. Englanti putosi Kreikka-tappionsa myötä lohkonsa toiseksi. Kreikka jatkaa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.

Lue myös:

    Uusimmat