Tähtilaskijan karmealla kaatumisella tylyt seuraukset

Aleksander Aamodt Kilde loukkaantui laskettuaan rajusti ulos Wengenin syöksylaskukisassa lauantaina. Nyt hänen kautensa on ohi.

Kilde menetti laskunsa hallinnan Wengenin syöksyradan viimeisessä mutkassa ja lensi täysin holtittomasti radan turvaverkkoihin hurjalla vauhdilla.

Kildeä hoidettiin pitkään lumen pinnassa ennen kuin hänet kiidätettiin sairaalaan. Norjan maajoukkuelääkärin viesti sairasvuoteelta oli tyly.

– Kausi on ohi. Panostamme siihen, että hän on mukana ensi kaudella, Norjan maajoukkuelääkäri Marc Jacob Strauss totesi NRK:n mukaan.

Kilde loukkasi pohjettaan ja olkapäätään kaatumisessa.

– Aleksanderin olkapää lähti sijoiltaan ja sen lisäksi hän sai viillon pohkeeseensa. Hänellä ei ole murtumia, mutta mustelmia piisaa, Strauss selvensi.

– Olemme iloisia näistä uutisista, sillä pelkäsimme paljon pahempaa tv-kuvien perusteella.

Kilden pohje leikattiin sairaalassa viikonloppuna.

– Leikkauksessa hänen jalkansa tutkittiin kunnolla, että mitkään tärkeät rakenteet kuten verisuonet ja hermot eivät olleet vaurioituneet. Lihakset ja yksi katkennut hermo parsittiin kasaan.

Viikonlopun aikana myös Itävallan Marco Schwarz ja Ranskan Alexis Pinturault laskivat ulos niin pahasti, että heidän kautensa päättyi.

Lue myös:

    Uusimmat