Tällä muumimukilla tehdään nyt härskiä kauppaa: "Törkeää"

Uudet muumimukit myytiin tuttuun tapaan loppuun hetkessä. Osa on myös ostanut mukeja puhtaasti jälleenmyyntitarkoituksissa.

Arabia tiedotti perjantaina sivuillaan uuden Muumin päivän 2024 -mukin myyneen loppuun useissa Iittalan myymälöissä ympäri maan. Uuden muumimukin julkaisu aiheutti jonot niin verkkokauppoihin kuin myymälöihinkin.

Humppilan lasitehtaalla Iittalan myymälässä mukia jonottanut MTV Uutisten lukija Annika kertoi puhelimitse saapuneensa itse jonottamaan mukia jo noin kahdeksan aikaan aamulla.

Ensimmäiset mukit jälleenmyyntiin jo ennen liikkeiden aukeamisaikaa

Muumimukivillitys näkyy myös netin kauppapaikoilla. Esimerkiksi Tori-palvelussa uutta muumimukia haettiin perjantaina iltapäivällä 41 kertaa minuutissa. Torin mukaan Muumin päivä -mukia haettiin aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä yli 20 000 kertaa.

– Nyt julkaistua mukia on etsitty Torista jo tuplaten enemmän kuin viime vuonna julkaistua erikoismukia silloin viikossa. Innostus on siis nyt poikkeuksellista, Torin johtaja Jenni Tuomisto kertoi perjantaisessa tiedotteessa.

Ensimmäinen myynti-ilmoitus julkaistiin Torissa kello 8.18 eli jo ennen liikkeiden aukeamisaikaa. Osa uuden muumimukin hankkineista on siis lähtenyt liikenteeseen suoraan jälleenmyyntitarkoituksissa.

Jopa yli kolminkertainen "kirppishinta"

Uutena liikkeestä tai verkkokaupasta ostetun Muumin päivä -mukin hinta oli 37,90 euroa. Nyt jälleenmyyjät pyytävät loppuunmyydystä mukista härskisti jopa 120 euroa. 

Torissa tavanomaisin hintapyyntö on noin 80 euroa, eli yli tuplat uuden mukin hinnasta. Muumimukit rahaksi -sivustolla mukin hinta on peräti 129,90 euroa. 

Jotkut netin kauppapaikkojen myyjät ovat hankkineet kerralla useamman mukin myyntiin. Eräässä myynti-ilmoituksessa kuutta uutta mukia kaupataan 360 euron yhteishintaan. 

"Törkeää rohmuta itse monta ja sitten myydä niitä kalliimmalla"

Asia on herättänyt keskustelua myös muun massa Facebookin Muumi-kirppisryhmissä.

– Törkeää rohmuta itse monta ja sitten myydä niitä kalliimmalla. Trokaus pitäisi kieltää lailla! eräässä kirppisryhmässä kommentoidaan. 

Myös muumituotteiden keräilyyn erikoistuneessa ryhmässä pohditaan, miksi ihmiset hamstraavat useita mukeja itselleen jälleenmyyntitarkoituksissa. 

– Harmaa kauppa vaan kukoistaa! Jos olisi reilua, niin kaksi mukia riitäisi per ostaja, ryhmän julkaisussa todetaan. 

Katso myös: Tältä näyttävät suomalaisten muumitatuoinnit

Lue myös:

    Uusimmat