Muumit pääsevät suosittuun nettipeliin – pelaajia kymmeniä miljoonia

Tove Janssonin rakastetut hahmot esiintyvät maailmanlaajuisessa Sky: Children of the Light -pelissä syksyllä 2024. Asiasta kertoi ensimmäisenä mobiilipelisivusto Pocket Tactics.

Pelin kehittäneen Thatgamecompanyn toimitusjohtaja Jenova Chen ilmoitti yhteistyöstä Skyfest 2024 -tapahtumassa. Chenin mukaan yhtiö suostutteli muumioikeudet omistavaa Moomin Characters -yhtiötä pitkään, mutta sopimukseen päästiin lopulta.

– Ajattelin jonkin aikaa, ettei tämä onnistuisi, mutta päättäväisyydellä saimme lopulta heidät vakuutettua, Chen sanoi Pocket Tacticsin mukaan.

Pocket Tactics julkaisi viestipalvelu X:ssä Skyfestistä myös kuvan, jossa Muumipeikko ilmestyy lavalle julkistustilaisuudessa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sky: Children of the Light – tai lyhyemmin pelkkä Sky – on leppoisasta ilmapiiristään tunnettu nettimoninpeli (MMO), joka julkaistiin alun perin mobiililaitteille.

Se on nykyään saatavilla myös pelikonsoleille ja Windowsille. Peli on ladattu eri laitteille kymmeniä miljoonia kertoja.

Viime syksynä Chen kertoi Venturebeatille, että peliä oli pelannut jo 260 miljoonaa ihmistä, ja kuukausittainen pelaajamäärä oli noin 50 miljoonaa.

Nykytrendin mukaisesti itse peli on ilmainen, mutta sisältää maksullista sisältöä. Pelissä on pidemmän juonen sisältäviä kausia tv-sarjojen tapaan. Skyfestin perusteella ei vielä ole varmuutta muodostavatko muumihahmot tällaisen kokonaisen kauden, mutta tarina tulee tiettävästi perustumaan vuoden 1962 tarinaan Näkymätön lapsi, jonka pääosassa on näkymättömäksi muuttunut Ninni.

Tarkempaa aikataulua Tove Janssonin hahmojen liittymisestä pelin maailmaan Chen yhtiöineen ei ole vielä tarjonnut, mutta Ninnin tarinan on määrä alkaa tulevan syksyn aikana.

Thatgamecompany julkaisi myös Youtubeen lyhyen "trailerin" julkistuksen yhteydessä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

    Uusimmat