Tällainen on peniksen irti leikannut kiduttajakapteeni: Ompelemista puolison kanssa ja äänikirjojen lukemista

Rikostoimittajat kertovat, mitä kiduttajakapteenin tapauksesta tiedetään 12:54
Emme suosittele lähetystä herkimmille: Tämä kiduttajakapteenin tapauksesta tiedetään.

Poikkeuksellisen raa'asta sadistisesta rikoskokonaisuudesta vankeustuomion saaneesta kapteenista paljastuu yllättäviä puolia. MTV Uutisten tietojen mukaan mies harrasti esimerkiksi käsitöitä ja äänikirjojen lukemista.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona laukaalaisen Ari Juhani Joen, 58, neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen. Joki oli kohdistanut poikkeuksellisen järkyttävää ja pitkäkestoista väkivaltaa kahteen uhriin muun muassa leikkaamalla toiselta peniksen irti tylsää veistä käyttämällä. 

Käräjäoikeuden mukaan tekojen motiivi oli Joen sadististen tarpeiden tyydyttäminen.

MTV Uutiset etsi tietoja Joesta, joka irtisanottiin puolustusvoimista vakavien rikosepäilyjen tultua julki. Järjestelmäinsinöörinä logistiikkalaitoksessa työskennellyt Joki on sotilasarvoltaan kapteeni, ja hän sai Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin vuonna 2020. 

Työnhakuun ja verkostoitumiseen erikoistuneessa LinkedIn-palvelussa Joki ilmoittaa toimineensa äänikirjojen lukijana vuosina 2010–2012 Näkövammaisten keskusliitossa (vuodesta 2016 Näkövammaisten liitto). 

MTV pyysi Näkövammaisten liitosta tietoa Joesta.

– Emme löytäneet Celia-kirjastosta kyseisellä nimellä tietoa lukijana toimimisesta. Henkilö on merkinnyt Linkediniin tehtäväksi Social Services, emmekä tiedä mitä tällä tarkoitetaan, kertoo liiton varainhankinta- ja viestintäjohtaja Rami Björkberg.

Viestipalvelu X:ssä Joki on tehnyt päivityksiä muun muassa uniapnean aiheuttamista terveysongelmista sekä puolustusvoimien henkilöstövajeesta. Joki on myös tehnyt päivityksen pikkutarkasta tavasta johtaa eli mikromanageerauksesta 30. maaliskuuta 2023: 

Jos linkki ei avaudu, voit lukea päivityksen tästä.

Intohimoinen käsityöharrastaja

Facebookissa puolestaan Ari Joki kertoo kaikille julkisissa päivityksissään muun muassa käsityöharrastuksestaan. Hän kertoo ommelleensa puolisonsa kanssa "nukkukaverin" sukulaiselleen. Samoin Joki esittelee kuvissa neulomisosaamistaan. 

Käräjätuomion mukaan Joki käytti kidutusväkivallassaan neulaa. Leikattuaan peniksen irti veitsellä, oli hän ommellut uhrinsa verisuonia ja hermoja kiinni. 

Somepäivitysten perusteella vaikuttaa siltä, että Joki on myös oopperan ystävä. 

Rikokset tapahtuivat Laukaassa Joen maatilalla helmi–maaliskuussa 2023. Joki oli tekoaikaan kiinnostunut sadomasokistisesta seksistä. Hän allekirjoitutti uhreillaan suostumussopimuksen tekoihin. 

LISÄTTY 28.3. kello 11.20 tietoa äänikirjojen lukijana toimimisesta.

Lue myös:

    Uusimmat