Under the Glass -kuvissa korostuvat eri asiat kuin tavanomaisissa lemmikkikuvissa. Kristin helsinkiläisstudiolla on kuvattu kissoja, koiria ja jopa kana. Katso videolta, miten Olga-koiran kuvaus sujui!
Kristi Vilmunen törmäsi ideaan netissä: lemmikki oli kuvattu studiossa, mutta lasin alta. Koska idea vaikutti hauskalta, Kristi päätti selvittää asiaa.
Nyt hän kuvaa omia lemmikkiasiakkaitaan lasin alta.
Ensin vähän moikataan, sitten mennään
Under the Glass -kuvissa korostuvat eri asiat kuin tavanomaisissa lemmikkikuvissa: polkuanturat, vatsanalunen ja lasipinnalta herkkuja imuroiva nenä.
– Tosi paljon menemme eläimen ehdoilla: mihin eläin on tottunut ja mitä siltä voi vaatia, Kristi KVphotosta sanoo.
Periaatteessa kuvaus sopii kaikille eläimille. Ainoa este on kova korkeanpaikankammo. Aluksi tavataan ja tutustutaan, ja vasta sitten yritetään nousta lasin päälle.
– Vähän moikataan, että kuka sinä olet, vähän pussataan koiran kanssa! Sitten pikkuhiljaa mennään, Kristi sanoo.
Kristin oma kanakin on kuvattu lasin alta. Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Koiratkin käyvät "koulukuvissa"
Kristi tekee toki muunkinlaisia kuvauksia. On pentukuvia, treenikuvia ja muuten vaan -kuvia. Jotkut käyvät luovutusikäisenä kotiinsaapumiskuvauksessa ja tämän jälkeen uusissa kuvissa joka vuosi – kuin pikkulapset koulukuvissa.
– On myös todella vaikeita lemmikin viimeisen matkan kuvia. Niitäkin olen tehnyt paljon, Kristi sanoo.
Kuvaa hän toki ihmisiäkin – on raskauskuvauksia, lapsikuvauksia ja perhekuvauksia. Perhekuviinkin lemmikit tosin pääsevät mukaan.
Kaikki eivät sovi lasialustalle
Studiokuvissa Kristillä on käynyt kaikenlaisia lemmikkejä. Chow-chow -rotuinen pentu oli varsinainen nalle; onpa studiossa käynyt Kristin oma kanakin, ja kuvauksista possun kanssa on ollut puhetta. Kaikki eivät pääse lasialustalle paino- ja kokorajoituksen vuoksi.
– Newfoundlandinkoira täällä kävi, mutta se oli pentu. Se kävi niin sanotusti aivan viime tipassa. Viikko sen jälkeen ei varmaan enää olisi pystynyt kuvaamaan, Kristi nauraa.
Under the Glass -kuvissa käytetty lasialusta piti rakennuttaa erikseen, sillä niitä ei myydä valmiina. Jokaisen asiakkaan jälkeen pöytä desinfioidaan. Nenänjäljet pyyhitään pois.
Seuraavaksi Kristi suunnittelee isompaa pöytää. Sille mahtuisi isompikin eläin.
Kuten sellainen aikuinen newfoundlandinkoira.
Newfoundlandinkoiran pentu. Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Kristin vinkit lemmikin kuvaamiseen
- Valitse valoisa paikka, jossa valo osuu lemmikkiin kauniisti
- Varmista, että kuva on terävä ja tarkka
- Pidä kamera lemmikin tasolla. Jos lemmikki on matala, mene lattialle makaamaan. Silloin lemmikki tulee parhaiten esille!
- Varmista riittävä etäisyys.
- Jos lemmikki ei ole omasi, auttaa, että omistaja paikalla
”Omaa lemmikkiä on monesti vaikein kuvata, koska se monesti muuttuu sellaiseksi linssiluteeksi. Ainakin omat koirani toimivat näin!”
"Se on kuin joulu niille"
Lasilattia ei ole tavanomainen alusta ja siksi jännittävä myös lemmikeille. Kunhan eläintä muistaa palkita ja kehua runsaasti, kaikki sujuu yleensä hienosti.
– Hyvää treeniähän tämä on, ja lemmikit syövät hirveästi herkkuja, kun tässä ovat. Se on kuin joulu niille, Kristi kuvaa.
Eräälle koira-asiakkaalle ongelma ei ollut alusta, vaan Kristi; koira kun ei pitänyt vieraista. Kristi ratkaisi ongelman menemällä piiloon studion takanurkkaan. Hän otti kuvat sieltä.
– Ohjasin vain omistajaa, miten tehdään. Sekin meni ihan hyvin, ja tuli hyviä kuviakin. Omistajista on tosi iso hyöty. Minä ohjaan omistajaa, että miten hän voisi ohjata lemmikkiä. Omistaja on aina minun ja lemmikin välissä, Kristi kuvaa.