Tältä näyttää jättisatsaus Moulin Rouge! Ennätysmäinen lipunmyynti ennen esitystäkään

Helsingin Kaupunginteatterissa 29. elokuuta ensi-iltansa saava Moulin Rouge! -musikaali takoo lipunmyyntiennätyksiä ennen ensimmäistäkään esitystä. MTV Uutiset kävi tutustumassa musikaaliin ennakkoon. Katso maistiaiset musikaalista!

Torstaina 29. elokuuta ensi-iltansa saava Moulin Rouge! -musikaali on herättänyt ennennäkemättömän kiinnostuksen. Syksyn lipuista on myyty jo 94 prosenttia, ennen kuin musikaali on edes nähnyt päivänvaloa. 

Lippuja on myyty siis noin 80 000 kappaletta, kun keskiarvo musikaalien ennakkomyynneissä on yleensä noin 30 000 lippua.

Lisäksi musikaalin lipunmyynti avattiin poikkeuksellisesti myös kevätkaudelle ennen ensimmäistäkään esitystä.

Tämä on historiallista, sanoo Helsingin Kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman.

Odotukset ovat suuret ja kaikki merkit viittaavat siihen, että tästä tulee Helsingin Kaupunginteatterin historian suurin menestys.

Musikaalin ansiosta Suomen suurimman teatterin täyttöaste syksyn osalta on 64 prosenttia, kun vastaava luku oli tähän aikaan viime vuonna normaalilla tasolla, noin 35 prosentissa.

Perustuu menestyselokuvan tarinaan

John Loganin käsikirjoittama musikaali perustuu Oscar-palkittuun Moulin Rouge! -klassikkoelokuvaan vuodelta 2001. Elokuvan päätähtinä loistivat Nicole Kidman ja Ewan McGregor.

Kun musikaali perustuu klassikkotarinaan, niin se aina jännittää, pystymmekö vastaamaan odotuksiin. Ja voin vannoa, että aivan varmasti pystymme, Arffman vakuuttaa.

MTV Uutiset pääsi kuvaamaan musikaalista pieniä maistiaisia Helsingin Kaupunginteatterin syyskauden avajaisissa, ja pääset kurkistamaan musikaalin visuaaliseen maailmaan yllä olevalta videolta.

Kaupunginteatterin lavalla tämän henkeäsalpaavan rakkaustarinan tähtinä nähdään Jennie Storbacka (kurtisaani Satine), Martti Manninen (Christian) ja Risto Kaskilahti  (yökerhon omistaja Harold Zidler). 

– Meidät valittiin koe-esiintymisten kautta mukaan noin puolitoista vuotta sitten, ja olemme treenanneet musikaalia maaliskuusta lähtien, Storbacka ja Manninen kertovat MTV Uutisten videohaastattelussa.

Ja kun lasketaan kaikki kotityöt päälle, niin olemme treenanneet tähän tuhansia tunteja, Kaskilahti lisää.

Pitkän linjan teatteriammattilainen Risto Kaskilahti on ollut suorastaan vaikuttunut näkemästään ja kuulemastaan.

– Olen nähnyt saman musikaalin Lontoon West Endillä, ja tämä on niin paljon parempi, Kaskilahti sanoo.

Musikaali mukailee elokuvan juonta: eletään vuotta 1899, kun nuori säveltäjä Christian jättää perheensä ja lähtee Lontoosta Pariisiin ja Montmartrelle, joka tunnetaan seksin ja huumeiden sävyttämästä elämäntyylistä. 

Pariisissa Christian rakastuu Moulin Rouge -kabareen näyttelijään ja kurtisaaniin Satineen. 

Vaikka juoni on tuttu, teatterinjohtaja vihjaa, että suomalainen versio on "astetta synkempi ja vaarallisempi" kuin elokuvasta jo nähdyt musikaaliversiot New Yorkin Broadwaylla ja West Endillä.

Yleisön ja kriitikot hurmannut musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2019. Se on voittanut kymmenen Tony-palkintoa, mukaan lukien Parhaan musikaalin -palkinnon. 

Lady Gagaa ja Katy Perryä suomeksi

Myös musikaalin musiikkidramaturgia poikkeaa elokuvasta, sillä musikaalissa kuullaan useita tämän hetken hittibiisejä.

Musiikkihistorian suurimpia hittejä on valittu muun muassa seuraavilta maailmantähdiltä: Lady Gaga, Rihanna,Sting, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Madonna, Whitney Houston, David Bowie, Elton John ja Adele.

Poikkeuksellista on, että moni näistä maailmanluokan hittikappaleista kuullaan nyt ensimmäistä kertaa suomennettuina. Musikaalin on suomentanut Paavo Leppäkoski.

Yli 70 nykypäivän hittikappaletta ja näyttäviä tanssinumeroita sisältävä musikaali on pohjoismaista yhteistuotantoa, joka on esitetty jo Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa yhteensä sadoilletuhansille katsojille paikallisine musikaalitähtineen. 

Musikaalin ohjaa ruotsalainen Anders Albien ja apulaisohjaajana toimii Kirsi Karlenius.

Albien paljastaa MTV uutisille, että suomalaisversio on hänen mielestään upein kaikista Pohjoismaisista tuotannoista. Hän on ohjannut myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan teokset.

Yleisö tulee olemaan haltioissaan, uskoo ohjaaja Albien.  

Musikaalin muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Matti Leino (Santiago), Joel Mäkinen (Monrothin herttua), Antti Lang (Henri Toulouse-Lautrec), Laura Allonen (Nini), Samuli Saurén (Baby Doll), Yasmine Yamajako (La Chocolat) ja Raili Raitala (Arabia).

Katso yllä olevalta videolta, miltä musikaalin suomalaisversio näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat