Tämä arviointivirhe kävi Ott Tänakille kalliiksi – virolaistähti suomi itseään tilanteesta

"Sinne jää Tänak!" Hyundain virolaistähti ulos petollisessa paikassa - katsojat pelastavat 1:44
"Sinne jää Tänak!" Hyundain virolaistähti ulos petollisessa paikassa – katsojat pelastavat

Ott Tänakin menestyshaaveet Monte Carlo -rallissa kokivat kolauksen perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun yksi petollinen paikka yllätti Hyundain virolaistähden – lukuisten muiden kuljettajien tavoin.

Pitkä oikealle kääntyvä mutka oli varhain aamulla vielä yön jäljiltä jäässä, ja siinä missä toisena pätkälle startannut Thierry Neuville pääsi pienestä lipsahduksesta huolimatta jatkamaan matkaansa suhteellisen sujuvasti, tallikaveri Tänak tuhlasi omassa rytäkässään lähes 40 sekuntia.

Tänakin auto luisui ojaan, ja se nousi tielle vasta paikalla olleiden katsojien ehdittyä työntöavuksi.

Hyundai-kaksikon jälkeen Toyotan Takamoto Katsuta menetti samassa paikassa yli viisi minuuttia, M-Sportin Grégoire Munsterkin toista minuuttia. Myös useampi pienemmän luokan kuljettaja ajoi mutkan leveäksi.

– Ei pitäisi ajaa niin kovaa. Olisi pitänyt pitää itsensä vähän paremmin kurissa, Tänak harmitteli päivähuollossa.

– Se paikka vähän yllätti. Odotin, että siinä olisi ollut vähän karkeutta ja olisin saanut edes hieman mekaanista pitoa, mutta se oli ihan kiiltävää jäätä. Kaikki käy järkeen, ja jouduimme maksamaan siitä.

Tänak on viiden pätkän jälkeen rallissa viidentenä, minuutin päässä kärjestä ja reilun puolen minuutin päässä kolmantena olevasta Neuvillesta.

Jäätä ja sitä kautta myös läheltä piti -tilanteita tai ulosajoja voi olla odotettavissa taas perjantain viimeisellä erikoiskokeella, joka ajetaan pimeän jo laskeuduttua ja lämpötilan laskettua.

– Se vaatii vain yhden jäisen paikan, jota emme kunnioita, ja sitten sitä on ulkona.

Ott Tänak piiskasi itseään - tämä arviointivirhe johti isoon virheeseen 1:55
Ott Tänak piiskasi itseään – arviointivirhe petollisessa paikassa johti ulosajoon

Lue myös:

    Uusimmat