Tämä mailapoika nauraa matkalla pankkiin – valtaosa NHL-miljonääreistä jää taakse

Tähtigolfari Scottie Schefflerin caddie Ted Scott nettosi poskettoman tilipussin PGA-kaudesta 2024.

Maailman ykkösgolfari Scottie Scheffler kruunasi huiman seitsemän kisavoiton kautensa PGA-kiertueen mestaruuteen Yhdysvaltojen Atlantassa sunnuntaina

Scheffler on tehnyt valtaisaa tulosta läpi kauden: uran toinen Masters-voitto, toinen peräkkäinen Players Championship -mestaruus, olympiakulta ja kauden päätöskisan voitto– tärkeimmät mainittuna.

Kun Schefflerin kauden palkintorahoihin laskee mukaan PGA-kauden mestaruudesta jaetun 25 miljoonan dollarin bonuksen, ne nousevat peräti reiluun 54,2 miljoonaan dollariin eli noin 49 miljoonaan euroon.

Myös Schefflerin adjutantti, 24. kautensa PGA-kiertuecaddiena eli niin sanottuna mailapoikana työskennellyt Ted Scott on päässyt valtavan palkkapussin makuun. Mailapojilla on PGA-kiertueella niin sanottu peruspalkka, mutta todellisen tilin he tekevät osuuksilla palkintorahoista. 

Ne noudattavat yleensä tätä kaavaa: 10 prosenttia kisavoitosta, 7 prosenttia sijoista 2–10 ja 5 prosenttia muista sijoituksista. 

Tämän kaavan pohjalta esimerkiksi NBC ja Golf Monthly ovat arvioineet Scottin kausiansioiksi reilut 5,2 miljoonaa dollaria eli noin 4,7 miljoonaa euroa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lisäksi NBC huomauttaa, ettei tämä lukema sisällä mahdollista – ja todennäköistä – osuutta Schefflerin saamasta 8 miljoonan dollarin bonuksesta, kun PGA arvosti hänen kautensa koko pelaajajoukon parhaaksi. Tämä nostaisi kokonaispotin jo kuuteen miljoonaan dollariin. 

Scottin tienestitaso ylittää heittämällä muun muassa PGA-kisapelaajan keskiansion. Suomalaisille urheilun seuraajille tutun jääkiekon NHL:n keskipalkka oli viime kaudella noin 3,5 miljoonaa taalaa, minkä Scott jättää myös taakseen. 

Scheffler ja Scott ovat tehneet yhteistyötä syksystä 2021 lähtien. Uransa rakettimaiseen nousuun pian tämän jälkeen singonnut Scheffler on alleviivannut usein Scottin rauhoittavien ohjeiden merkitystä menestyksessään.  

Scott oli aiemmin toiminut muun muassa kaksinkertaisen Masters-voittajan Bubba Watsonin caddiena.  

Lue myös:

    Uusimmat