Tämä on Janni Hussin ja Jari-Matti Latvalan tuore tilanne – Hussilta päivitys

Janni Hussi valottaa tulevaisuuttaan ralliympyröissä 8:02
Janni Hussi valotti rallisuunnitelmiaan Viiden jälkeen -ohjelmassa maanantaina.

Jari-Matti Latvalan ja Janni Hussin taival Lahti Historic -rallissa katkesi perjantaina teknisiin ongelmiin, mutta kaksikko pääsee jatkamaan kisaa tänään lauantaina.

Hussi toimii Toyota Celicaa ohjastavan Latvalan kartanlukijana Lahden kilpailussa, josta konkari lähti hakemaan jo kahdeksatta voittoaan. Avauserikoiskokeelle napsahti lupaavasti pohja-aika, mutta osakilpailuvoiton tavoittelu karahti kuitenkin jo toiselle erikoiskokeelle.

– Valitettavasti me jouduimme keskeyttämään tänään hyvän alun jälkeen teknisten ongelmien vuoksi, Hussi kirjoitti Instagramissa.

Kartanlukijalla oli kuitenkin antaa myöhemmin perjantaina murheiden jälkeen iloinen päivitys.

– Hyviä uutisia! Aloitamme huomenna uusiksi! Hussi kirjoitti Instagramin tarinaosiossaan.

Latvala kertoi perjantaina Rallit.fi-sivustolle, mistä päivän keskeytys oli johtunut.

– Jakohihna oli päässyt hyppäämään kaksi hammasta pieleen johtuen siitä, että se oli päässyt ensin kuoriutumaan ja sieltä oli lähtenyt rippeitä irti sinne väliin, Latvala sanoi.

– Yleensä siinä on vaara, että venttiilit voivat mennä kieroksi. Mutta meillä kävi hyvä tuuri, että jakohihna ei katkennut, eikä mennyt koko moottori.

EM-sarjaan kuuluvan Lahti Historic -rallin kärkisijoilla ajavat Ford-kuljettajat. Kärjessä avauspäivän jälkeen on ranskalainen Florent Todeschini reilun minuutin erolla pitkästä aikaa kilpailevaan Jari Huttuseen.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 9.10.

Hussi toimi Suomen MM-ralliin saakka Skodan Rally2-kuljettaja Lauri Joonan kartanlukijana, mutta kaksikko ilmoitti yhteistyön päättymisestä kyseiseen osakilpailuun. Toyotan tallipäällikkö Latvala puolestaan kurvaili Suomen rallireiteillä Juho Hännisen kartturoimana.

Lue myös:

    Uusimmat