Tämä valvontakameratallenne nosti Venäjältä paenneen oligarkin karvat pystyyn: "Sergei ei tullut kotiin kolmeen päivään"

MTV Katsomossa nähtävässä The Countess and the Russian Billionaire -dokumentissa kerrataan presidentti Putinin ja oligarkki Pugachevin myrskyisää suhdetta. Englantilainen kreivitär muutti ystävien välit jäätäviksi.

90-luvulla Venäjän yhdeksi rikkaimmista ihmisistä noussut Sergei Pugachev joutui hyvän ystävänsä Vladimir Putinin ja Kremlin kanssa kylmäävään välirikkoon. 

Putin ei sulattanut sitä, että hänen luotettunsa löysi elämäänsä englantilaisnaisen.

Myöhemmin Venäjällä käyty Pugacheviin omaisuuksiin liittynyt oikeustaistelu ajoi oligarkin ja valtion välit niin hankalaan jamaan, että hän joutui pakenemaan vuonna 2014 Englantiin.

Pugachevin, sekä hänen vaimonsa ja perheensä elämä Lontoossa muuttui kuitenkin pelottavaksi. Pugachev uskoi päätyneensä Kremlin tappolistalle ja yksityisetsivien seuraavan koko perhettä jatkuvasti.

Pugacheville kylmääviä soittoja: "Sinut halutaan tappaa"

Pugachevin englantilainen vaimo Alexandra Tolstoy kertaa dokumentissa heinäkuisen päivän tapahtumia, jolloin hänen miehensä tilanne iski lopullisesti kasvoille.

– Oli syntymäpäiväni ja Sergei meni ostamaan minulle kukkia. Kaksi miestä tuli autosta ja lähestyi häntä, Tolstoy kertoo.

Miehet yrittivät lähestyä Pugachevia, mutta hänen turvamiehensä työnsi heidät syrjään.

Sergei pakeni tilanteesta. Hän soitti pian vaimolleen ettei pääse kotiin syömään.

– Käskin olemaan varovainen, pysymään kotona. "Pysykää siellä meidän on selvitettävä, mitä tapahtui". Moni soitti minulle ja sanoi, että "sinut halutaan tappaa. Ole varovainen, se on hyvin... vaarallista", Pugachev kertoo.

Tolstoy kertoo, että hänen miehensä ei tullut kotiin kolmeen päivään.

Myöhemmin kävi ilmi, että perheen autoon oli piilotettu pommiksi epäiltyjä laitteita. Ne kuitenkin paljastuivat salakuuntelulaitteiksi.

– Turvamiehet löysivät laitteet. Mutta kysymys kuuluu mitä varten ne olivat? Miksi ne oli asennettu autoihin, Pugachev ihmettelee.

Pugachev pakeni Lontoosta myöhemmin salaa Ranskaan, jossa hän oleskelee edelleen. Tolstoy ja Pugachev ovat sittemmin eronneet.

The Countess and the Russian Billionaire -dokumenttielokuvassa kerrotaan englantilaisen kreivitär Alexandra Tolstoyn ja venäläisen oligarkki Sergei Pugacev satumainen rakkaustarina, johon politiikka on tuonut oman karvaan lisämausteensa. Katso koko dokumentti MTV Katsomosta.



Lue myös:

    Uusimmat