Tappara tarrasi kaksin käsin runkosarjan voittoon – Ilves tarvitsee nyt ihmeen

Tappara tekee 3-1 maalin 1:05
Otto Rauhala viimeisteli upeasti 3–1-loppulukemat

Tampereen Tappara on todella lähellä SM-liigan runkosarjan voittoa. Lauantaina joukkue kaatoi Kärpät lukemin 3–1.

Avauserä oli kenttätapahtumien perusteella selkeästi vierasjoukkueen heiniä. Erätauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemista 1–1. Kärppien johtomaalista vastasi Julius Junttila, Tapparan kuitin läväytti Nicholas Baptiste.

Toisessa erässä Tappara paransi peliään selvästi. Heti erän alussa Petteri Puhakka ohjasi maalin edestä 2–1-johtomaalin. Päätöserässä Tappara-katpeeni Otto Rauhala viimeisteli 3–1-loppulukemat hieman ennen erän puoliväliä.

Tappara nousi voiton myötä 120 pisteeseen. SIllä on pelaamatta vielä yksi ottelu runkosarjassa, samoin kuin 117 pisteessä olevalla paikallisvastustaja Ilveksellä. Sarjakakkonen Ilves voi siis korkeintaan nousta enää tasapisteisiin.

Tupsukorvat kohtaavat tiistaina TPS:n, Tappara pelaa sarjan toiseksi viimeiseksi jäävää HPK:ta vastaan. Mikäli Tappara ja Ilves päätyisivät tasapisteisiin 60 ottelun jälkeen, ratkeaa paremmuus ensin kolmen pisteen voittojen perusteella. Nekin voivat mennä korkeintaan tasan, jolloin esiin nousee maaliero, joka on ennen viimeistä kierrosta suosiollinen Tapparalle yhdeksän maalin verran.

Lyhyesti tiivistettynä: Ilveksen runkosarjavoittoon vaaditaan tiistaina keltavihreiden poikkeuksellinen murskavoitto ja Tapparan yllätyssulaminen HPK:lle. Puhutaan siis vahvasti enää teoreettisuudesta Ilveksen kannalta.

Erittäin todennäköinen tuleva runkosarjavoitto olisi Tapparalle kolmas putkeen.