Tappara ja Kärpät isossa väännössä – väkevävireinen Junttila niittasi, kohta tärähti toiseen päähän

Maalivireinen Julius Junttila tällää Tapparan verkkoon 1:23
Maalivireinen Julius Junttila tällää Tapparan verkkoon

Tappara isännöi Kärppiä SM-liigan runkosarjan viimeistä edellisellä kierroksella. Pelissä riittää panosta. Ensimmäisenä verkkoa heilutti vierasjoukkue.

Kärpät tuli otteluun sähäkästi. Kiekollinen hallinta tuotti tulosta kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Julius Junttila niittasi oululaiset vierasjohtoon. Maali on Junttilalle neljäs kolmeen edelliseen otteluun.

Katso Junttilan osuma pääkuvan videolta!

Tappara kuittasi tilanteen tasoihin kuutisen minuuttia myöhemmin. Nicholas Baptisten polviasennosta lähtenyt kuti oli näyttävää sorttia. 

Tappara tekee 1-1 maalin 1:01
Nicholas Baptiste tällää upeasti pelin tasoihin

1–1-lukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle. Kärpät oli avauserässä paremmin pelin päällä. Se vei maalipaikat ja kiekonhallinnan selkeällä marginaalilla.

Kärpät taistelee kynsin hampain puolivälierien kotiedusta. Se on ennen illan kierroksen tuloksia runkosarjassa neljäntenä. Joukkue pelaa vielä tiistaina Jukureita vastaan. Kaikki joukkueen lähimmät kilpailijat (Pelicans, Jukurit ja HIFK) pelaavat illan täyden kierroksen aikana klo 17 alkaen. 

Runkosarjan voitossa vahvasti kiinni olevalla Tapparalla on silläkin kosolti panosta illan pelissä. 

Tappara ei voi vielä tänään absoluuttisesti varmistaa runkosarjan voittoa, mutta mikäli se ottaa kolme pistettä Kärpiltä, on piikkipaikka todella lähellä. Ilveksen ohitusliikkeeseen tarvittaisiin tiistaina Tapparan suora tappio heikommalle HPK:lle. Lisäksi Ilveksen pitäisi ottaa kolme pistettä TPS:ltä Turusta poikkeuksellisin murskalukemin.

Tässäkin skenaariossa Tappara olisi edelleen vahvoilla, sillä tässä tilanteessa joukkueiden kolmen pisteet voitot olisivat tasan (33), ja paremmuuden ratkaisisi maaliero. Ennen Kärpät-ottelua Tapparan maaliero oli +7 parempi kuin Ilveksellä. On siis hyvin todennäköistä, että kahdesta viimeisestä pelistä kolme pistettä riittää Tapparalle runkosarjan voittoon. 

Lue myös:

    Uusimmat