Tapparan muuri murtui – kovia kokenut Santeri Virtanen, 25, säväyttää nyt Liigassa

K-Espoo tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:11
Kiekko-Espoo tasoihin Nokia Arenalla: Santeri Virtanen vääntää tahtomaalin

Jääkiekon SM-liigassa Tappara isännöi maanantain kierroksen ainokaisessa Kiekko-Espoota.

Tappara johti taistoa avauserän jälkeen 1–0. Kirvesrintojen maalista vastasi 19-vuotias hyökkääjä Benjamin Rautiainen.

Kiekko-Espoo haki hanakasti osumia toisessa erässä. Juha Metsolan rakentama muuri pysyi kuitenkin pitkään murtumattomana.

Lopulta muuri murtui. Asialla oli Kiekko-Espoon hyökkääjä Santeri Virtanen, joka väänsi tahtomaalin.

Virtanen sai kiekon Tapparan maalin kulmalle, missä hän oli valppaana. Nopeat liikkeet ja limppu uuniin.

Video Kiekko-Espoon tasoituksesta näkyy jutun yläreunasta.

Osuma oli Virtaselle kauden neljäs.

Virtanen, 25, vaihtoi keväällä maisemaa, kun hän palasi Tampereen Ilveksen riveistä takaisin Espooseen, missä hän aloitti oman kiekkouransa.

– Olen saanut tällä kaudella enemmän minuutteja kuin koko viime kauden aikana. Tein silloin varmaan penkki- ja katsomominuuttien osalta ennätyksen, Virtanen naurahti MTV Urheilulle maanantain Tappara-pelin alla.

Kiekko-Espoon hyökkääjän Santeri Virtasen uralla iso käänne – "Viime kaudella katsomo- ja penkkiennätys" 2:28

Virtanen koki vastoinkäymisiä 2020-luvun alkuvaiheilla, kun hän sairasti muun muassa sydänlihastulehduksen. Tämä vei hänet sairaalan pedille.

Virtanen on ollut nyt poikkeuksellisessa lennossa. Hän on iskenyt alkukauden vajaassa 15 ottelussa tehot 4+6=10.

Virtasen piste-ennätys on toissa kaudelta Ilveksestä, missä hän nakutti 43 runkosarjaottelussa tehot 4+9=13.