HIFK:n kiinnittämä Niko Hovinen nollasi taas vastustajan – "Lätkä on kivaa tällä hetkellä"

Maalikooste: KooKoo - HIFK 4:16
HIFK haki 1-0-taisteluvoiton KooKoon kotihallista maaottelutaukoa edeltäneellä kierroksella.

Uutta nousua jääkiekon SM-liigan huippumaalivahtien joukkoon tekevä Niko Hovinen torjui tuoreen HIFK-sopimuksensa kunniaksi toisen peräkkäisen nollapelinsä, kun helsinkiläiset hakivat KooKoolta 1-0-vierasvoiton.

Hovinen palkitsi työnantajansa Kouvolassa komeasti. Perjantaina HIFK pestasi koeajalla olleen kokeneen maalivahdin jatkosopimuksella kauden loppuun, ja lauantaina Hovinen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä.

– Tulin HIFK:hon sillä mielellä, että täällä ollaan kauden loppuun. En sitä sen kummemmin ajatellut. Lätkä on ihan kivaa tällä hetkellä, Hovinen kommentoi tilannettaan.

HIFK:n syöttökone Jori Lehterä (1+17) tarjoili 25-vuotiaalle HIFK:n kasvatille ainoan maalipaikan avauserässä.

– Sen kyllä tietää, kun löytää itsensä vapaaseen tonttiin, että syöttö tulee lapaan, Jääskä totesi.

Tällä hetkellä HIFK:n ykkösketjun oikeassa laidassa viilettävä Juha Jääskä pelasi ensimmäisen liigapelinsä lähes tarkalleen kahdeksan vuotta sitten Kouvolassa 17-vuotiaana. Lauantaina Jääskän mailasta syntyi ottelun ainoa maali vieraspelissä KooKoota vastaan.

– Tämä on minulle hyvä mesta. Tänään peli oli muuten aikamoista rimpuilua, mutta silloin on hyvät saumat voittaa, kun veskari ottaa kaikki kiinni, Jääskä totesi

Jääskä päätti kuuden maalittoman ottelun jakson kauden viidennellä osumalla suoraan Lehterän tarjoilusta.

– Enemmän pitäisi saada paikoista maaleja aikaan, Jääskä sanoi.

KooKoo ei ole tehnyt maaliakaan HIFK:ta vastaan syksyn kahdessa pelissä, eikä pystynyt tulemaan rinnalle kolmatta kertaa peräkkäin tällä viikolla.

– Onnenkeksimme oli näemme käytetty, mutta hieno tunnelma ja hyvä jääkiekkopeli, vaikka se ei lämmitä. HIFK:lla oli maalin suulla muuri, päävalmentaja Olli Salo tiivisti.

Lehdistötilaisuus: KooKoo - HIFK 4:42
KooKoon Olli Salo ja HIFK:n Ville Peltonen kehuivat Niko Hovisen suoritusta lauantain ottelussa.

 

Lue myös:

    Uusimmat