"Luomulla sisään" – Ilves-ratkaisija löytänyt huiman vireen

Maalikooste: Ilves - KalPa 4:52
Ilves kaatoi KalPan Samuli Ratisen jatkoaikamaalilla 3–2 – katso ottelun maalit tästä. 

Ilves löysi lauantaina Liigassa jälleen uuden ratkaisijan, kun Samuli Ratinen teki jatkoajalla 3–2-voittomaalin KalPaa vastaan. Maali oli hänelle kauden kolmas ja ensimmäinen kotiottelussa tehty.

Ei ihme, että hallin lähes 11 000 katsojaa ja Ratinen itse olivat innoissaan.

– Sain hyvän syötön, vauhtieroa oli pakkeihin ja laitoin luomulla sisään. Ei sitä voi sanoa patenttiratkaisuksi, kun maaleja on noin vähän, Ratinen sanoi.

Ratinen teki ensimmäisen kauden kolmesta maalistaan vasta 9. helmikuuta Lahdessa, sitä ennen 29 ottelua kului ilman maaleja. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet seitsemän tehopistettä.

– Kai se auttoi, että pääsi huippuketjuun pelaamaan. Tai sitten sytyn pelaamaan vasta kevään lähestyessä, Ratinen pohti.

Saarijärveläislähtöinen Ratinen on koko kauden hoitanut puolustusvelvoitteet hyvin. Enemmän pelanneista hän on Ilveksessä ainoa, jolla on alle kymmenen takaiskumaalia tasakentällisin.

Ratisen ketjukavereina olivat lauantaina Oula Palve ja Joona Ikonen, mutta Palvetta useammin sentterinä on pelannut Matias Mäntykivi.

Voitosta huolimatta Ilveksen mahdollisuudet runkosarjan ykköspaikkaan ovat heikot, vaikka se kohtaa vielä Tapparankin ensi perjantaina.

– Levätään ja treenataan viikko. Tästä ottelusta etenkin kolmas erä jätti vähän happaman maun, kahteen pisteeseen on oltava tyytyväinen, sanoi päävalmentaja Antti Pennanen.

Lue myös:

    Uusimmat