- bataatti - hirvenlihaa - 2 viikunaa - karpaloita - avokado
Markus Maulavirran ja Tarja Filatovin menu:
Hirvi-kebab, karpalokastiketta ja grillattua bataaattia
hirvijauhelihaa hienoksi leikattua sipulia käristettynä cayannepippuria suolaa karpaloita smetanaa bataattiöljyä
Mausta jauheliha sipulilla ja mausteilla. Muovaa kebab-kepin ympärille ja paista kuumassa uunissa 8 minuuttia. Valmista kastike ensin keittämällä karpaloita smetanassa. Soseuta. Leikkaa bataatit ohuiksi viipaleiksi ja sivele öljyllä. Paahda kuumalla pannulla 15 minuuttia.
Täytettyä viikunaa
hirvijauhelihaa sipulia viikunaa sokeria vaniljatanko
Koverra viikunat ja täytä maustetulla hirvimurekkeella. Laita kuumaan uuniin 220 c:eeseen noin 8 minuuttiksi. Laita viikunasose ja sokeri kasariin, mausta vaniljatangolla ja hauduta hiljalleen viisi minuuttia. Tarjoa täytettyjen viikunoiden kera.
Karpalokiisseli
karpaloita sokeria vettä
Laita kaikki aineet kasariin ja kiehauta hetki. Soseuta ja suurusta kevyesti perunajauhoilla. Jäähdytä ja tarjoa kermavaahdon kera.
Jääkarpaloita ja kuumaa kinuskikastiketta
jääkarpaloita tomusokeria 2 dl kermaa 200 g sokeria
Keitä aineita hiljalleen 15 minuuttia ja tarjoa sokeroitujen karpaloiden kera.