Tarttuuko korona otollisemmin ravintoloissa? Yhdysvaltain tautikeskuksen selvityksessä ravintolakäynnit korostuivat selvästi

4:05img
MTV Uutiset kävi baarikierroksella Helsingin keskustassa – juhlijoita ei korona huolettanut.
Julkaistu 13.09.2020 15:08
Toimittajan kuva

Jari Heikkilä

jari.heikkila@mtv.fi

Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n tuoreen tutkimuksen mukaan positiivisen koronatestituloksen saaneista henkilöistä suuri osuus on ilmoittanut olleensa syömässä ravintolassa tai olleensa baarissa positiivista testitulosta edeltäneiden 14 päivän aikana.

Ravintoloissa asioineiden osuus oli peräti kaksinkertainen koronatartunnan saaneiden keskuudessa verrattuna negatiivisen testituloksen saaneisiin.

Tutkimuksesta uutisoi Business Insider. Tutkimukseen koottiin tietoja kymmenestä osavaltiosta ja kaikkiaan 314 testissä käyneestä aikuisesta. Noin puolet, eli 154 testatuista oli saanut koronatartunnan.

Lue myös: Onko ilman maskia matkustava välinpitämätön ja itsekäs? Asiantuntija: ihmiselle on luontaista nähdä oma koronatoimintansa oikeana

Otanta on sangen pieni, mutta tutkimus vihjaa, että ravintolassa syöminen tai baarissa käyminen saattaa altistaa koronatartunnalle muunlaista sosiaalista toimintaa enemmän.

Tutkimuksessa ei kuitenkaan keskitytty siihen, olivatko tartunnan saaneet syöneet ravintoloissa ulkona vai sisätiloissa. Tutkijoiden mukaan asiaa onkin tutkittava lisää ja suuremmalla otannalla.

Suuri osa Yhdysvaltain osavaltioista on sallimassa jälleen ravintoloiden sisätiloissa syömisen.

Lue myös: Kuusi kysymystä uusista matkustusrajoituksista – mikä muuttuu nyt ja miksi rajoituksia höllennetään

Tuoreimmat aiheesta

Koronavirus