- luomucouscous - luomukaali - luomuluonnonjugurtti - luomunauris - lahna - kuivattuja luomuviikunoita - kotimaisia mustikoita
Aki Wahlmanin ja Taru Valkeapään menu:
Kaali-anisraaste
100 g valkokaalia 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl sokeria 1/2 sitruunan mehu 1 tl aniksen siemeniä
Leikkaa kaali ohueksi suikaleiksi, lisää joukkoon muut aineet ja anna maustua min. 10 minuuttia.
Uunissa paistettu lahnamedaljonki ja tomaatti-yrtticouscous
1/2 lahna 2 dl couscousta 1 dl valkoviiniä 2 dl vettä 5 basilikan lehteä 5 kirvelin lehteä 2 rkl tomattipuretta 1/2 dl oliiviöljyä 2 valkosipulin kynttä
Leikkaa lahnasta ruotoineen noin 5 cm pala. Suolaa ja pippuroi sekä paista uunissa 180 C:ssa 8 min. Kiehauta kaikki muut aineet paitsi couscous. Lisää joukkoon cous-cous ja peitä kelmulla, anna hautua 5 min. ja ennen tarjoilua joukkoon yrttisilppua.
Prässipaistettua lahnaa ja kermamuhennettua keltanaurista
150 g nahallista suomustettua lahnafilettä 1 rkl öljyä 2 naurista 1 dl kuohukermaa suolaa valkopippuria 20 g voita
Kuutio nauris pieniksi paloiksi, lisää joukkoon kerma ja keitä kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Mausta. Laita kuumana pannuun hieman öljyä, kalafile nahkapuoli alaspäin, päälle voipaperi ja paino, jotta file ei käpristy. Paista noin 1 min, käännä ja jatka paistamista kunnes kala on kypsä. Tarjoile naurismuhennoksen kanssa.
Luomumustikkapiirakkaa
1 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 kananmunaa 100 g mustikkaa 1 rkl fariinisokeria
Vaahdota sokeri ja kananmuna, lisää joukkoon vehnäjauho ja leivinjauho. Pinnalle fariinisokeria ja uunissa paisto 180 C:ssa 10 min.
Valkoviinissä keitetyt luomuviikunat
100 g kuivattua viikunaa 2 dl valkoviiniä 1/2 vaniljatankoa
Leikkaa viikunat suikaleiksi ja keitä valkoviinissä puolitetun vaniljatangon kanssa.