Huawein merkittävin julkistus Berliinin jättimäisten IFA-messujen yhteydessä on sen loppuvuoden aikana tulevista Mate 20 -huippupuhelimista löytyvä Kirin 980 -järjestelmäpiiri, mutta Huawein julkistukset eivät jääneet vain komponenttitasolle. Myös uutuustuotteita esiteltiin, mutta valitettavasti niiden mahdollisesta saatavuudesta myöhemmin Suomessa ei ole vielä tietoa.
P20 Prolle uusia värejä ja nahkapintaa
Huawein kevään huippupuhelimesta, kolmella takakameralla varustetusta ja yhä markkinoiden parhaimpana kamerapuhelimena pidetystä P20 Prosta esiteltiin kaikkiaan neljä uutta malliversiota.
P20 Pro on tullut tunnetuksi kameraratkaisunsa ohella erityisesti tyylikkäästä Twilight-värivaihtoehdosta, joka yhdistelee vihreää, violettia ja sinistä.
Nyt Twilight-väri saa jatkoa kahdesta uudesta erikoisväristä. Pearl White -värissä valkoisen joukkoon on lisätty vivahdus pinkkiä. Toinen uutuus, taivaansiivet-perhoslajista inspiraationsa saanut Morpho Aurora puolestaan yhdistelee mustaa, turkoosia ja sinistä. Nämä värit tulevat saataville P20 Pron lisäksi myös P20:lle.
Lisäksi P20 Prosta uusia vaihtoehtoja ovat myös lasin sijaan takaa tekonahkapintaiset vaihtoehdot mustana ja ruskeana.
Uudet väri- ja nahkavaihtoehdot eivät ainakaan toistaiseksi ole tulossa Suomen markkinoille. Euroopassa nahkapintaisten värien hinnaksi on tulossa 999 euroa, joka on 150 euroa enemmän kuin tavallisesti P20 Prolla.
AI Cube yhdistää 4G-reitittimen ja älykaiuttimen
Myös Huawei lähtee mukaan vauhdilla kasvaville älykaiutinten markkinoille. Apajilla ovat jo useimmat suuret teknologiayhtiöt. Markkinoita hallitsevien Googlen ja Amazonin vanavedessä mukaan ovat lähteneet myös jo aiemmin Apple HomePodillaan sekä Samsung Galaxy Homellaan.
Huawein uutuus AI Cube eroaa joukosta yhdistämällä samaan laitteeseen Wi-Fi-tukiasemana toimivan 4G-mobiiliverkkoreitittimen, laadukkaan kaiuttimen sekä tekoälykyvyt.
AI Cube on varustettu verkkokauppajätti Amazon.comin Alexa-tekoälyllä. Suomessa Alexa ei ole aivan hyödyllisimmillään eikä vahvistusta AI Cuben myyntiintulosta Suomessa olekaan vielä.
AI Cuben 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys tukee kategoriaa 6 ja näin ollen enintään 300 megabitin latausnopeutta. Wi-Fi-yhteystuki yltää tavanomaiselle tasolle (802.11a/b/g/n/ac, 2,4 ja 5 GHz ja 1 200 Mbit/s).
Ääniominaisuuksien osalta Huawei kertoi AI Cuben sisältävän kookkaan 400 millilitran äänikammion, Huawei Histen-tilaäänituen sekä kauempaakin toimivan puheentunnistuksen.
Huawei Locator paikanninlaite
Huawei tulee mukaan myös pienikokoisten, mobiiliverkkoyhteydellä varustettujen paikannuslaitteiden markkinoille.
Uusi Huawei Locator on pöly- ja vesitiivis (IP68) pienikokoinen laite, joka toimii paikantimena. Se voidaan kiinnittää vaikkapa lemmikkieläimeen, matkatavaroihin tai muihin esineisiin, joiden sijaintia halutaan seurata. Lisäksi se voi kulkea kulkea lasten tai vanhusten matkassa.
Locatorin aktiiviseksi toiminta-ajaksi Huawei lupaa 15 päivää, valmiusajaksi jopa 60 päivää.
Laite tukee laajasti eri paikannusjärjestelmiä (GPS / GLONASS / BDS / Galileo -satelliittipaikannus, mutta myös Wi-Fi- ja mobiiliverkkopaikannus) sekä tukee kaikkia kaupallisessa käytössä olevia verkkotaajuuksia. LTE-verkon vähävirtaisista tekniikoista tuettuja ovat sekä NB-IoT ja eMTC, minkä lisäksi tuetaan myös vanhaa 2G-verkkoa.
Huawei Locator on varustettu SOS-hätäpainikkeella, minkä lisäksi kumppanina toimivassa sovelluksessa voidaan asettaa hälytysraja 50-2000 metrin karttarajauksella. Huawei Locator tukee myös Bluetoothilla toimivaa löytötoimintoa, jolloin laite hälyttää paritetun älypuhelimen tullessa Bluetoothin kantomatkan eli noin 10 metrin etäisyydelle laitteesta.