Tästä uudistetussa Mestarien liigassa on kysymys – Real Madridille kävi karut: "Hirveän paljon kovempia ei voi tulla"

Real Madridilla jättihaastava polku uudistetussa Mestarien liigassa – "Ilkeät kielet sanovat" 2:30
Real Madridilla jättihaastava polku uudistetussa Mestarien liigassa – "Ilkeät kielet sanovat"

Jalkapallon Mestarien liiga käynnistyy tänään remontoidulla sarjajärjestelmällä. Kuuden ottelun lohkovaihe jää historiaan, kun jokainen joukkue pelaa jatkossa uudessa liigavaiheessa kahdeksan ottelua eri vastustajia vastaan.

Liigavaiheen 36 joukkueesta kahdeksan parasta etenee suoraan 16 parhaan joukkoon. Sijoille 9-24 päätyneet joukkueet pelaavat puolestaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kaksiosaisina ottelupareina, joista voittajat etenevät ensimmäisinä mainittujen kahdeksan parhaan seuraksi. 

Huonommin sijoittuneiden pelit eivät jatku lohkovaiheesta tuttuun tapaan enää Eurooppa-liigan puolella.

– Käytännössä seuraat koko ajan sitä, ketkä ovat sijoilla 1-8 eli ketkä menevät suoraan neljännesvälieriin. Sen jälkeen sijoituksia 9-24, jotka pääsevät pelaamaan paikasta neljännesvälieriin, MTV Urheilun asiantuntija Mika Väyrynen alleviivaa.

– Se on plussaa, että nyt mikään joukkue ei ole kolmen tai neljän ottelun jälkeen varmuudella jatkossa, Peetu Pasanen jatkoi.

Kilpailun hallitsevalle voittajalle Real Madridille arvottiin liigavaiheeseen vastustajiksi Stuttgart, Lille, Dortmund, AC Milan, Liverpool, Atalanta, Salzburg ja Atalanta. Tilastopalvelu Optan laskemien todennäköisyyksien mukaan Realin polku on haastavin koko kilpailussa.

– Jos katsoo, ketä joukkueita Realille osui koreista yksi ja kaksi, hirveän paljon kovempia ei voi tulla.

Suomalaispelaajista kilpailussa mukana ovat Sparta Prahan Kaan Kairinen, Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky, Celticin Viljami Sinisalo ja Bolognan Niklas Pyyhtiä.  

Tässä ovat Mestarien liigan historian hienoimmat suomalaismaalit: "Itseoikeutettu ykkönen" 2:01
Tässä ovat Mestarien liigan historian hienoimmat suomalaismaalit: "Itseoikeutettu ykkönen"

Lue myös:

    Uusimmat