- tlk tonnikalaa - kaurahiutaleita tlk - ananasmurskaa - pakastepussi maissi- herne-paprikaa - tlk herkkusieniä - jauhelihaa - pkt mummon muusia - tlk tomaattimurskaa - aurajuustoa
Aki Wahlmanin, Tatun & Eekan menu:
Kaurapuuro
2 dl maitoa 1 dl kermaa 1 dl kaurahiutaleita suolaa 20 g voita
Kiehauta maito ja kerma, lisää joukkoon hiutaleet ja keitä 5 min. Lisää pinnalle voisilmä.
Kebab
200 g jauhelihaa kananmuna 2 rkl korppujauhoa 1 rkl basilikaa 1 rkl persiljaa 1 tl chilijauhetta 5 tippaa tabascoa
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki aineet ja leivo pötköksi. Paista 180 c:ssa uunissa 10 min.
Liha-perunasoselaatikko
100 g jauhelihaa 1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta valkosipulin kynsi 2 rkl tomaattipuretta 1 dl lihalientä suolaa pippuria
Valmista muusijauheesta muusi ja laita joukkoon voita ja muotin avulla lautaselle. Viereen yrttisalaattia. Ruskista lihapannulla ja lisää muut aineet, hauduta 5 min. Lisää lopussa herne-maissi-paprikasekoitus.
Oliiviöljyssä paistetut leivät, marinoitua herkkusientä ja tonnikalaa
viipale vuokaleipää oliiviöljyä 1 tlk herkkusieniä 1 tlk tonnikalaa persiljaa basilikaa balsamiviinietikkaa
Paista leivät oliiviöljyssä. Sekoita herkkusienten joukkoon basilikaa, balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä, tee samoin tonnikalalle.
Bloody Mary
4 dl tomaattimurskaa 8 tippaa Tabascoa 8 cl konjakkia suolaa
Sekoita sauvasekoittimella murska tasaiseksi mehuksi ja lisää muut aineet. Kaada lasiin ja humallu hillityn tyylikkäästi.
Hunajaletut ja ananaskastike
2 dl maitoa kananmuna 1 dl vehnäjauhoja suolaa voita paistamiseen 1 tlk ananasmurskaa 2 rkl sokeria vaniljatanko 2 cl Cointreau-likööriä
Tee taikina ja paista paksuja lettuja. Keitä ananasmurska, sokeri ja vaniljansiemenet, soseuta ja lisää lopussa likööri.