Täysi skandaali Norjassa – jalkapallo-ottelu jouduttiin keskeyttämään neljä kertaa

Norjan jalkapallossa kuohuu. Rosenborgin ja Lilleströmin välinen miesten pääsarjan ottelu jouduttiin keskeyttämään faniprotestien takia. Kannattajat vastustavat VAR:in käyttöä.

VG:n mukaan ottelu keskeytettiin neljästi, kunnes päätettiin, että sitä ei enää jatketa tänään. Jo toisella minuutilla kannattajat heittivät kentälle kalapihvejä sekä tennispalloja. Samaan aikaan molempien joukkueiden kannattajat lauloivat, että vihaavat VAR:ia.

Pelaajat lähetettiin pukukoppeihin ja viiden minuutin tauon jälkeen ottelua yritettiin jatkaa. Tässä kohtaa fanit siirtyivät heittämään kentälle savupommeja. Tapahtuma toistui toisenkin kerran. 

Kolmannen kerran jälkeen Lilleströmin fanit ottivat esiin lakanan, jossa luki, että he eivät tule luovuttamaan ja että VAR:in käyttö täytyy lopettaa. Ottelun erotuomari päätti lopettaa pelin kokonaan, kun sitä oli yritetty jatkaa neljännen kerran. 

VAR otettiin käyttöön Norjassa viime vuonna. Jo aiemmin on nähty faniprotesteja. Brannin ja Haugesundin ottelussa kentälle ajoi kauko-ohjattava auto, jonka kyydissä oli savupommi. Muissa otteluissa kannattajat ovat muun muassa poistuneet kesken ottelun katsomoista. Asiaa on kommentoinut Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness.

– Olemme huomanneet VAR:in vastustuksen, mutta täytyy nostaa esille, että tyytymättömyys VAR:iin ei oikeuta näitä tekoja. Nämä ovat vaikuttaneet pelaajiin ja itse peliin. Emme voi keskustella VAR:ista sellaisella pohjalla, Klaveness sanoi VG:lle.

Klavenessin mukaan sananvapaus ja norjalainen kannattajakulttuuri ovat tärkeitä asioita, mutta uskoo samalla, että t oimet ovat olleet täysin suhteettomia ja kohtuuttomia.

– Peliin vaikuttavat ja kentällä tapahtuvat toimet ovat vastuuttomia ja tuhoisia. Nämä ovat vakavia rikkomuksia niitä sääntöjä kohtaan, joihin jalkapallo ja urheilu ylipäätään perustuvat. Niin kauan kuin se vaikuttaa peliin, niin se on rajan ylittämistä, Klaveness totesi.

Norjan jalkapallokannattajien yhdistys ei ole samoilla linjoilla Klavenessin kanssa.

– Liitto yrittää siirtää painopistettä VAR:ista ja puhua sen sijaan mielenosoituksista. Heidän on kyettävä sietämään pientä kansalaistottelemattomuutta, loukkaantumisriski on minimaalinen, yhdistyksen tiedottaja Ole Kristian Sandvik kommentoi VG:lle.

Lue myös:

    Uusimmat