Täytetyt uunitomaatit (4 annosta)
- 8 suurta tomaattia
- 1 pieni purkki herkkurouskuja
- 2 sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- 1-2 dl juustoraastetta
- tilkka öljyä
Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisus. Hienonna sipulit ja rouskut. Kuullota sipulisilppua pannulla ja lisää rouskut. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jäähdytä hieman ja sekoita 2/3 juustoraasteesta täytteen joukkoon. Täytä tomaatit ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Jogurttiherkku (4 annosta)
- 2 dl marjamysliä
- 1 dl kuivattuja mustikoita
- 6 dl maustamatonta jogurttia
- marjarommikastiketta
Kokoa ainekset kerroksittain lasiin ja nauti!
Reseptit: Tarjaliisa Saviharju / www.gurmetti.fi