Teeleivät eli skonssit

Julkaistu 21.05.2001 16:06

Toimittaja Ari Malmberg
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
0,5dl öljyä
2 dl kylmää vettä

Lisäksi:


1-2 dl juustoraastetta
0,5dl auringonkukansiemeniä
TAI
0,5dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
0,5dl oliiveja hienonnettuna
2 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, oreganoa)
TAI
1 dl kuivattuja hedelmiä hienonnettuna
1 rkl siirappia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kylmä vesi ja öljy.
3. Lisää makua antavat aineet. 4. Sekoita aineet tasaiseksi seokseksi, älä vaivaa.
5. Jaa taikina kahteen osaan uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tai painele tasaisiksi leiviksi.
6. Jaa leivät veitsellä tai taikinapyörällä neljään osaan.
7. Paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
8. Tarjoa skonssit heti lämpiminä hyvän teen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle