15-vuotiasta ammuttiin päähän uudenvuodenaattona, ampujalle 10 vuoden tuomio – näin illan tapahtumat etenivät

15-vuotias poika kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Teini-ikäisen pojan surmannut mies tuomittiin keskiviikkona 10 vuoden vankeuteen Satakunnan käräjäoikeudessa. Mies ampui pienoisrevolverilla 15-vuotiasta poikaa päähän Porissa viime uudenvuodenaattona. Poika kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.

Käräjäoikeuden mukaan Robin Tino Kristian Kivistö, 24, syyllistyi tapon lisäksi myös ampuma-aserikokseen ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen.

Rikos tapahtui asunnossa, jossa oli paikalla muitakin. Syyttäjän haastehakemuksesta ilmenee, että ennen kuolettavaa laukausta Kivistö oli osoittanut poikaa tyhjänä olleella pistoolilla keskivartaloon ja vetänyt liipaisimesta kahdesti. Poika pakeni asunnon makuuhuoneeseen ja sulki oven.

Kun poika myöhemmin palasi keittiön pöydän ääreen, tuomittu nousi, osoitti poikaa aseella ja laukaisi sen. Luoti osui poikaa otsaan kulmakarvojen väliin, ja hän putosi tuolilta lattialle.

Oikeudessa kuullut todistajat kertoivat, että Kivistö oli leikitellyt tyhjällä aseella ja osoitellut sillä muitakin paikalla olleita.

"Pelkäsin hänen satuttavan"

Yksi paikalla olleista soitti hätäkeskukseen. Tuomittu vaati, että hätäkeskuspuhelussa ei kerrota tapahtumien todellista kulkua.

– Kun sanoin, että soitan apua, Robin sanoi mulle ja (paikalla olleelle miehelle), ettei saa puhua hänestä mitään. (...) Robin käski sanoa, että kaksi miestä tuli ja ampui, jonka jälkeen ne lähti pois. Robinilla oli se pyssy, joten pelkäsin hänen satuttavan, jos olisin kieltäytynyt. Robin oli tosi aggressiivisen oloinen, kertoi paikalla ollut nainen oikeudessa.

Tuomittu kiisti oikeudessa syyllistyneensä tappoon. Hän katsoi toimineensa törkeän huolimattomasti ja siten syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen. Hän sanoi, että ei ollut tietoinen siitä, että hänen käsittelemässään aseessa oli laukaisuhetkellä patruuna.

Syyttäjä vaati lisäksi yhdelle ihmiselle rangaistusta rikoksentekijän suojelemisesta. Tämän syytteen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi.

Lue myös:

    Uusimmat