Teleksin alkuperäisjäsenet ovat tehneet musiikkia yhdessä jo 40 vuotta: "Se kyllä vähän liikuttaa"

Teleks-yhtye on tunnettu pitkään duona, mutta tätä nykyä voidaan puhua kvartetista. 

Jo 20 vuotta toiminut Teleks-yhtye on tunnettu erityisesti kappaleistaan Tuulilasin nurkkaan ja Hiljaa virtaa Vantaa. Nyt yhtye on kuitenkin saanut täysjäsenikseen kaksi uutta muusikkoa, kun Pepe Johanssonin ja Markus Koskisen matkaan liittyivät jokin aika sitten Sampo Haapaniemi ja Janne Rajala

– Yleisölle voi olla epäselvää, mikä Teleks oikein on. Markus laski, että meillä on ollut bändin evoluution aikana noin 15 erilaista kokoonpanoa, mutta olemme ikään kuin aina olleet kahdestaan se Teleks. Sampo on ollut jollain tavalla matkassa jo ensimmäiseltä levyltä alkaen, ja Jannekin on soittanut joissakin kokoonpanoissa, Pepe kertoi Huomenta Suomessa 23. helmikuuta. 

– Nyt me päätimme perustaa vihdoinkin bändin, jonka työstövaihe kesti parikymmentä vuotta, Pepe jatkoi.

Sampo kuvailee rooliansa yhtyeen selkeyttäjänä, joka yhdessä muiden jäsenten kanssa laittaa asioita sellaiseen muotoon, etteivät ne rönsyile liikaa. 

– Näinhän se on, että joskus pariskunnatkin menevät terapeutille, Pepe vihjaili. 

Sampolla oli heti selkeä vastaus siihen, onko hän se kyseinen yhtyeen terapeutti. 

– Ehkä meitä on useampia terapeutteja. Ennen oli vain kaksi ja nyt on neljä tässä toisillemme terapeutteja, Sampo kiteytti. 

Pepe ja Markus ovat puolestaan tunteneet toisensa jo noin 40 vuotta.

– Olemme tehneet musiikkia murrosikäisestä asti yhdessä, ja Sampokin on ollut parikymmentä vuotta meidän mukanamme, niin jotenkin tänään se kyllä vähän liikuttaa. Jos antaisin asiantuntijalausunnon ystävyyden salaisuudesta, minkä mielelläni annan, niin olkoonkin niin, että touhumme on tragikoomista, mutta nyt se on vielä tragikoomisempaa, Pepe kertoi. 

Teleksin seitsemäs albumi Pähkähullu ilmestyi 23. helmikuuta. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, mistä Teleks saa inspiraationsa haikeisiin rakkauslauluihinsa.

Alta voit katsoa Teleksin haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat