Telia aloittaa suuret muutosneuvottelut – potkut uhkaavat jopa 500 ihmistä

Muutosneuvottelut koskevat lähes koko Telian henkilöstöä Suomessa.

Teleoperaattori Telia käynnistää muutosohjelman, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa organisaatiota ja toimintamallia sekä parantaa kustannustehokkuutta, yhtiö kertoo tiedotteessa. 

Ohjelman toteuttamiseksi Telia käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat lähes koko henkilöstöä Suomessa. Neuvottelujen piirissä on 3149 tehtävää. Nyt alkavat muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 500 päättyvään tehtävään. Muutosten yhteydessä arvioidaan avautuvan noin 35–40 uutta tehtävää. 

Kaikkiaan Suomessa arvioidaan tänä vuonna vähenevän 635 tehtävää mukaan lukien ulkoiset konsultit. 

Yritys kertoo, että muutosohjelman tavoitteena on uudistaa Telian toimintamallia ja sopeuttaa kustannusrakennetta.

Samalla tavoitteena on selkeyttää vastuita Telian maayhtiöiden ja konsernitoimintojen välillä. Tässä yhteydessä suunnitellaan muun muassa vastuiden siirtämistä Telian konsernitoiminnoista Suomen liiketoimintaorganisaatioon. 

– Haluamme tehostaa ja yksinkertaistaa Telian rakennetta ja toimintatapoja parantaaksemme kilpailukykyämme. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa Telian maaorganisaatioiden roolia ja siten parantaa toimintamalliamme entistä asiakaskeskeisemmäksi. Uskon vahvasti, että toimintaamme tehostamalla tulemme mahdollistamaan kannattavan kasvun, investointikyvyn Suomen markkinaan ja paremman asiakastyytyväisyyden, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen sanoo. 

MTV kuuluu Telia-konserniin. 

Lue myös:

    Uusimmat