Tennispelaaja hylättiin huipputurnauksessa – sai kuulla hämmentävän selityksen: "Jos hän olisi lopettanut itkemisen viiden minuutin kuluessa"

Japanilainen tennispelaaja Miyu Kato ja hänen nelinpelitoverinsa Aldila Sutjiadi hylättiin Ranskan avoimissa sen jälkeen, kun Katon lyömä pallo osui pallotyttöön. Nyt Kato paljastaa, mikä annettiin syyksi hylkäykselle.

Kato ja Sutjiadi olivat pelaamassa kolmannen kierroksen ottelua, kun Katon pallo osui pallotyttöön, joka alkoi itkemään osuman seurauksena. Kato kertoi nyt verkkosivusto Claylle, että hän voi tapahtuneen seurauksena todella pahoin ja mietti jopa palaamista kotimaahan.

Tilanteen alkoi melkoinen hässäkkä ja sen päätteeksi tuomari päätti hylätä kaksikon. Tuomari oli tätä ennen käynyt keskustelua päätuomarin kanssa, mutta mitään selitystä ei annettu julkisuuteen.

– Tuomarit sanoivat näin jälkikäteen, että jos pallotyttö olisi ollut poika, niin se olisi ollut ok. He selittivät myös, että koska tyttö itki 15 minuuttia, oli heidän pakko tehdä päätös. Jos hän olisi lopettanut itkemisen viiden minuutin kuluessa, niin asia olisi ollut kunnossa tai jos pallo olisi osunut häntä jalkaan tai käsivarteen kaulan sijasta, Kato kertoi.

Kato sai hylkäyksestä huolimatta jatkaa turnausta sekanelinpelissä, jossa hän eteni parinsa Tim Puetzin kanssa aina voittoon asti.

– En tuntenut lainkaan iloa matkalla siihen finaaliin, mutta sain onneksi paljon tukea antavia ja positiivisia viestejä muilta pelaajilta ja valmentajilta, jotka olivat puolellani, Kato sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat