Tero Pitkämäki syrjään! Oliver Helander vaihtaa valmentajaa

Oliver Helander vaihtaa valmentajaa. Hänen uusi luotsinsa on Suomen urheilulliiton keihäänheiton lajivalmentaja Petteri Piironen. 

– Näin siinä kävi, Piironen vahvistaa MTV Urheilulle puhelimitse.

– Oli helppo päätös. Kyllä tuon tason urheilijan valmentaminen aina kiinnostaa. Ei tarvinnut asiaa sen kummemmin lähteä miettimään, vaan kiittää kunniasta ja lähteä tekemään sotasuunnitelmaa seuraaville vuosille, Piironen kommentoi.

Piirosen ja Helanderin yhteistyökuvio on hyvin tuore. 

– Suomi–Ruotsi-maaottelussa tuli asia puheeksi, Piironen kertoo.

Tero Pitkämäki toimi Helanderin valmentajana vuodesta 2021 asti, mutta nyt yhteistyö on päättynyt, mikä myös vahvistettiin MTV Urheilulle Helanderin leiristä.

Helander saavutti alkukaudesta EM-pronssia heittämällä 85,75, mutta sen jälkeen oli vaikeaa. Olympialaisissa Helander jäi yhdeksänneksi tuloksella 82,68. Jo kesän aikana Helanderin selässä oli ongelmia, minkä takia kilpailuja ei tullut kovin montaa. Oympialaisten jälkeen hän ei heittänyt ainuttakaa keihäskilpailua.

– Ongelmat, mitkä siellä ovat, ovat hyvin tiedossa. Pitää tietysti tarkentaa asioita, ja viimeaikaisiin selkämurheisiin pitää löydettyä keinot, että niistä päästään eroon. Sitä kautta heitto lähtee rakentumaan, kun terveys on hyvällä mallilla, Piironen maalailee.

– Tiedetään, millainen Oliverin heitto voi parhaimmillaan olla. Sieltä on hyviä muistijälkiä olemassa menneiltä vuosilta, ja lähtdetään vaan sitä vanhaa hyvää heittoa kaivamaan takaisin.

Ensimmäiseksi pitää saada Helanderin selkä kuntoon, ja sen jälkeen heittoa ja kuntoa on tarkoitus alkaa hioa kohti ensi kesää.

– Lähdetään päivä kerrallaan eteenpäin. Selän kuntoutus on päivittäin arjessa mukana. Istutaan tässä syyskuussa tiimin kanssa alas ja tehdään tulevan talven harjoitussuunnitelmat. Lokakuun aikana lyödään haalarit päälle ja ruvetaan hommiin, Piironen suunniteelee.

Yle kertoi Pitkämäen ja Helanderin yhteistyön päättymisestä ensimmäisenä.

 

Lue myös:

    Uusimmat