Fantastista kautta pelaava Teuvo Teräväinen on ollut Chicagossa suuren huomion kohteena. 20-vuotias suomalaislupaus on tämän kauden aikana lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia, ja pelaa nyt parasta peliään NHL:n Stanley Cup -finaaleissa.
Vaikka Teräväinen ei onnistunut lunastamaan ensimmäisissä otteluissaan pelipaikkaa kaudella 2013, on hänen pelinsä parantunut jatkuvasti. Nyt keväällä Teräväinen on viimeistään alkanut lunastaa häneen kohdistuneita lupauksia ja väläytellyt aika-ajoin myös loistavia yksilötaitojaan sekä pelisilmää.
Teräväisen organisaatiota Chicago Blackhawksia on kutsuttu moderniksi dynastiaksi NHL jääkiekossa. Perinteikäs joukkue on päässyt nostamaan himoittua Stanley Cupia viimeksi vuosina 2010 ja 2013. Tänäkin keväänä joukkue on lähtenyt kovin odotuksin finaalisarjaan, ja otti torstain vastaisena yönä ensimmäisen kiinnityksen voittoon.
Nuori Teräväinen varattiin suurin odotuksin vuoden 2012 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella (18. varaus), samoin kuin joukkueen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Patrick Kane viisi vuotta aiemmin. Koko liigan ykkösvaraus vuodelta 2007, Kane, on tullut vuosien saatossa tunnetuksi uskomattomista yksilötaidoistaan, sekä tarkasta laukauksestaan. Debyyttinsä NHL-jäillä supertähti teki kaudella 2007–2008, ollessaan 19-vuotias. Teräväinen oli myös 19-vuotias osallistuessaan ensimmäiseen NHL harjoitusotteluunsa.
Kanen ensimmäinen kausi sujui Teräväisen vastaavaa paremmin, hän kirjautti itsellensä 82 ottelussa tehot 21+51. Teräväisen ensimmäisen kauden tehot runkosarjan 34 ottelussa olivat 4+5. Kanelta tehoja tosin osattiin odottaakin, olihan hän aiemmalla kaudella dominoinut OHL-liigaa London Knightsin riveissä. takoen 58 ottelussa hurjat 145 (62+83) tehopistettä.
Fyysisesti kuin samasta puusta
Yhtäläisyyksiä pelaajista löytyy muutakin kuin varauskierros. Kanen pelinumerona toimii #88, kun taas Teräväisen selässä komeilee Jokereistakin tuttu numero #86. Molemmat ovat oman sukupolvensa kirkkainta eliittiä, joihin kohdistui jo tulokaskaudella suuret odotukset. Kumpainenkin kiekkoilija on myös onnistunut lunastamaan lupauksia ja puhjennut niin sanotusti kukkaansa päästessään miesten peleihin.
Teräväistä on verrattu Kaneen myös aiemmin. Chicagossa varauksen jälkeen Teräväinen nimettiin ”Suomalaiseksi Patrick Kaneksi” kokonsa (Teräväinen 80kg / 180 cm - Kane 80kg / 179cm) ja pelisilmänsä ansiosta.
Nostaessaan Stanley Cupia ensimmäisen kerran vuonna 2010 Kane oli 21-vuotias. Tässä kohtaa Teräväisellä on mahdollisuus nokittaa supertähden ohi, sillä jos Chicago Blackhawks nostaa pystiä jälleen tänä keväänä, voittaa Teräväinen ensimmäisen pokaalinsa jo nuoressa 20-vuoden iässä. Molemmat pelaajat viettävät syntymäpäiviään syyskaudella. Patrick Kane 19. marraskuuta ja Teräväinen taas 11. syyskuuta.
Taitojensa sekä ominaisuuksiensa puolesta nuori Teräväinen on hyvin samankaltainen kuin Patrick Kane. Isojen pelien mies, joka ei pelkää ottaa hartioilleen ratkaisijan viittaa. Kevään finaalisarjan edetessä voi itsekukin vertailla ja ihastella kummankin kiekkoilijan otteita.
Patrick Kanella on jo kaksi Stanley Cup –sormusta, mutta häneltä puuttuu yksi asia, joka Teräväisellä on: nuorten MM-kulta. Teräväinen kipparoi Suomen Nuoret Leijonat maailmanmestariksi 2014. 19-vuotiaana NHL:ssä debytoinut Kane ehti pelata vain yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2006-07, joista kaulaan jäi pronssimitali Yhdysvaltain joukkueessa.
Seuraava finaaliottelu pelataan Suomen aikaa 02.15 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.