The Athletic kokosi Leijonien World Cup -joukkueen – Kaapo Kakko jätettiin ulos

The Athletic on kasannut oman Leijonat-joukkueensa mahdollista jääkiekon World Cupia ennakoiden.

Viime aikoina keskustelut jääkiekon World Cupista ovat kiihtyneet entisestään ja NHL:n kerrottu suunnittelevan huipputurnausta vuodelle 2025.

Edellisen kerran kaikkien maiden parhaat pelaajat ovat pelanneet vastakkain maajoukkueissa vuoden 2016 World Cupissa, joten on jo korkea aika nähdä lajin eliitti samalla jäällä.

The Athleticin arvostettu kiekkotoimittaja Chris Johnston kokosi Suomen NHL-tähdistä oman Leijonat-joukkueensa. Ykkösketjuun Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin rinnalle The Athletic on nostanut Matias Maccellin.

Kakkosketjua tähdittävät Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Patrik Laine. Kolmosessa hyökkäävät puolestaan Artturi Lehkonen, Roope Hintz ja Eeli Tolvanen

Nelosketjusta löytyvät Anton Lundell, Mikael Granlund sekä Eetu Luostarinen ja varahyökkääjiksi jäävät Erik Haula ja Juuso Pärssinen.

The Athletic on jättänyt joukosta yllättäviäkin nimiä sivuun, sillä Kaapo Kakko, Jesperi Kotkaniemi ja Kasperi Kapanen eivät mahdu heidän luonnokseensa. Esimerkiksi Jesperi Kotkaniemi on suomalaisten sisäisessä pistepörssissä tällä hetkellä kymmenentenä.

Puolustuksen ykkösnimenä loistaa luonnollisesti Miro Heiskanen.

Suomen maalivahtikolmikoksi Johnston valitsi Juuse Saroksen, Kevin Lankisen ja Ukko-Pekka Luukkosen. Maalivahdeista rannalle jäivät muun muassa Ville Husso ja Kaapo Kähkönen.

– Laitoin Lankisen Husson edelle hänen vuoden 2019 kultaisen MM-esiintymisensä vuoksi, vaikka Husso on tällä kaudella pelannut enemmän pelejä. Luukkonen kolmosvahtina on sijoitus tulevaisuuteen, Chris Johnston perustelee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat