Therese Johaug avautuu kovasta päätöksestään – "Teki todella kipeää"

Hiihtotähti Therese Johaug palaa alkavalla kaudella huipputasolle tavoitteenaan Trondheimin MM-kisat. Uransa keväällä 2022 jo kertaalleen lopettanut Johaug sanoo lopettamispäätöksen olleen vaikea. 

Johaug lopetti uransa keväällä 2022 voitettuaan sitä ennen Pekingin olympialaisissa kolme kultamitalia. Johaug oli 33-vuotias ja dominoi naisten hiihtoa mielin määrin. Dagbladetin haastattelussa Johaug paljastaa, ettei varsinaisesti olisi halunnut lopettaa hiihtouraansa.

Lopettamispäätös uran huipulla oli rankka, mutta syyt päätöksen takana selvät.

Se teki todella kipeää sisäisesti, Johaug sanoo Dagbladetille.

Lopetin, koska halusin tulla äidiksi, enkä olisi voinut antaa anteeksi itselleni, jos olisin jatkanut 3839-vuotiaaksi ja yrittänyt saada lasta ilman, että olisin onnistunut siinä.

Johaug oli jo lykännyt lapsihaavettaan urheilu-uransa tavoitteiden täyttymiseksi. Kaiken voittanut norjalaistähti antoi vuonna 2016 positiivisen dopingnäytteen ja sai lopulta 18 kuukauden kilpailukiellon. Pannan vuoksi hän ei päässyt osallistumaan Pyeongchangin olympialaisiin. Unelma henkilökohtaisesta olympiakullasta sai norjalaisen jatkamaan Pekingin kisoihin. 

Se oli olympiakulta, jonka halusin ja halusin antaa itselleni mahdollisuuden siihen. Näin se menee meillä naisilla. Biologinen kello tikittää ja aika kuluu. On hyväksyttävä seuraukset.

Johaugin ja Nils Hoffin esikoislapsi syntyi toukokuussa 2023. 

Spekulaataiot Johaugin paluusta huipputasolle kiihtyivät, kun hän osallistui viime talvena alemman tason kilpailuihin, joissa norjalaisen vauhti oli kohdillaan. Keväällä Johaug voitti ylivoimaisesti Norjan mestaruuden 30 kilometrin kilpailussa.

– Haluan antaa mahdollisuuden unelmalle hiihtämisestä MM-kisoissa kotiladulla, Johaug kertoi.

– Toivon, että pystyn ottamaan osaa kansanjuhlaan, jotka MM-kisat Trondheimissa ovat. Nähdään ladulla, Johaug päätti.

Lue myös:

    Uusimmat