Therese Johaug ei sulattanut ruotsalaistoimittajan puheita – "Ei niin voi ajatella!"

Paluun hiihtomaailman huipulle tekevä Norjan Therese Johaug ei katsonut hyvällä Expressenin toimittajan Tomas Petterssonin kolumnia, jossa hän totesi, että Johaug on rohkea, koska hänellä on vain menetettävää.

Johaug ilmoitti elokuussa palaavansa kisaladuille tavoitteenaan Trondheimin MM-hiihdot, jotka ovat luvassa ensi vuonna. Paluu-uutisen yhteydessä julkaistussa tekstissä Pettersson totesi, että muut huippuhiihtäjät ovat kehittyneet norjalaisen oltua sivussa keväästä 2022 lähtien. 

– Therese Johaug tulee olemaan edelleen todella hyvä, sillä hän ei olisi muuten tehnyt tätä päätöstä. Nyt hänellä on kuitenkin vastassa aivan uusi maailma. Johaug ei voi itsekään olla varma, että hän voi olla jälleen ykkönen, Pettersson kirjoitti.

Johaug on täysin eri linjoilla Petterssonin kanssa.

– En hiihdä puolustaakseni saavutuksiani. Minusta tuntuu, että minulla on vain voitettavaa. Hiihdän, koska se on hauskaa. Rakastan rajojen ylittämistä ja työntekoa tavoitteeni saavuttamiseksi, jotta näen, kuinka hyvä voin olla. Jos joku voittaa minut Trondheimissa, niin kyllä hän on sinä päivänä minua parempi. Niin on ollut koko urani ajan, Johaug kertoi VG:lle.

– Jos olisin pelännyt menestystä kilpailukiellon jälkeen tai luovuttanut ennen henkilökohtaisen olympiakullan saavuttamista.. Ei niin voi ajatella! Johaug totesi.

Johaug muistuttaa, kuinka hyvässä kunnossa hän oli vain kaksi kuukautta häidensä jälkeen. Norjalainen voitti murskaavalla tavalla maan mestaruuskisoissa 30 kilometrin kilpailun.

– Se on kuitenkin mahdollista, että hän on oikeassa. Ei koskaan voi tietää, Johaug sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat