Suosittu viestisovellus WhatsApp löytyy monien suomalaisten puhelimista. Tunnetko jo kaikki sovelluksen harvinaisemmat ominaisuudet?
Katso yllä olevalta videolta, miten WhatsAppin live-sijainti toimii! Kuinka tarkka ominaisuus todella on?
WhatsAppista löytyy useita hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta suurin osa niistä on tavallisille käyttäjiltä piilossa. Aikaisemmin olemme muun muassa esitelleet, miten tekstiä voi muotoilla esimerkiksi kursivoiduksi ja lihavoiduksi ja miten WhatsAppin voi ottaa käyttöön tietokoneella.
Ota käyttöön nyt myös nämä hyödylliset WhatsApp-niksit!
Merkkaa tärkeät viestit
WhatsAppista voi etsiä viestejä kätevästi etusivulla olevan hakutoiminnon avulla, joka löytyy suurennuslasikuvakkeen alta. Jos tietyn viestin haluaa kuitenkin löytää nopeammin, voi sen merkata tärkeäksi tähdellä.
Viestin voi merkata tärkeäksi painamalla pitkään valittua viestiä. Valitse ruudun yläkulmaan ilmestyvästä infopalkista tähtikuvake.
Kaikki tähdellä merkityt viestit voi löytää nopeasti WhatsApp-sovelluksen etusivulta painamalla kolmella pisteellä merkattua valikkoa, joka löytyy oikeasta yläkulmasta. Valitse ”tähdelliset viestit” ja pääset suoraan käsiksi tärkeäksi merkattujen viestien listaan.
Piilota keskustelu puhelimen näytöltä
WhatsApp-ilmoitukset hyppäävät puhelimen ruudulle usein silloinkin, kun laite on lukittuna. Tällöin tuntemattomat ihmiset voivat päästä lukemaan viestit ruudulta. Ominaisuuden voi kuitenkin estää helposti.
Androidissa se onnistuu menemällä laitteen asetuksiin, josta valitaan sovellukset ja WhatsApp. Valitse ilmoitukset ja käännä näytön lukitus pois päältä.
Piilota keskustelu listalta
Jos et halua poistaa WhatsAppissa käytyä keskustelua, mutta et myöskään halua, että kukaan muu pääsee näkemään keskustelun, voit piilottaa sen listalta. Tämä onnistuu lisäämällä keskustelu arkistoon.
Paina valitsemaasi keskustelua pohjaan, sitten yläpalkkiin ilmestyvää arkistokuvaketta, joka on neliönmuotoinen mappi alaspäin osoittavalla nuolella varustettuna.
Arkistoituja keskusteluja pääsee katsomaan selaamalla kaikkien WhatsApp-keskustelujen alkuun ja valitsemalla arkistoidut keskustelut.
Kasaa vastaanottajalista itse
WhatsAppissa on helppo tehdä ryhmäkeskusteluja, mutta tällöin kaikki näkevät toistensa puhelinnumerot. Jos ei siis halua paljastaa, keille kaikille olet lähettämässä saman viestin, voit tehdä ryhmäkeskustelun sijaan oman vastaanottajalistan. Ominaisuus on erinomainen, jos haluaa esimerkiksi lähettää kaikille ystäville kutsun.
Vastaanottajalistan käyttäminen onnistuu WhatsApp-sovelluksen etusivun valikosta, joka löytyy yläkulmasta kolmen pisteen takaa. Valitse ”uusi vastaanottajalista” ja pääset kokoamaan oman listasi. Kun lista on valmis, voit käyttää sitä samaan tapaan kuin mitä tahansa ryhmää.
Lainaa viestejä
Kun monen osanottajan ryhmäkeskustelu käy aktiivisena ja viestit lentelevät, voi olla hankala tarttua kymmenien viestien joukosta yhteen tiettyyn. Onneksi viestejä on kuitenkin helppo lainata. Näin voit selkeyttää sitä, mihin asiaan useista viesteistä oikeastaan vastaat.
Viestin lainaaminen onnistuu painamalla valittua viestiä pitkään pohjaan. Ylös ilmaantuu palkki, jossa vasemmalta löytyy vasemmalle osoittava nuoli. Nuolta painamalla viesti ilmestyy kirjoituskenttään, ja voit kirjoittaa sen alle oman kommenttisi.
Merkkaa vastaanottajia ryhmäkeskustelussa
Kiireellistä asiaa juuri yhdelle ihmiselle WhatsAppin ryhmäkeskustelussa? Voit merkata henkilön ja hän saa viestistä ilmoituksen, vaikka WhatsAppin ilmoitukset olisi käännetty pois päältä.
Toisen käyttäjän merkkaaminen onnistuu käyttämällä @-merkkiä. Kirjoita @-merkin perään valitun henkilön nimi samalla tavalla, kun se löytyy puhelimesi yhteystiedoista.
Katso, milloin viesti on todella luettu
Useat jo tietävät, että kaksi harmaata oikeinmerkkiä tarkoittaa sitä, että viestit ovat menneet perille ja kaksi sinistä, että viestit on luettu. Parilla klikkauksella voit kuitenkin vielä tarkistaa tarkan ajan, jolloin lähettämäsi viesti on lähetetty ja luettu.
Ominaisuus on oivallinen myös ryhmäkeskusteluissa, sillä sen avulla voi tarkistaa, ketkä WhatsApp-ryhmän jäsenistä ovat lukeneet viestin ja keille se ylipäätään on mennyt jo perille.
Jotta viestin tiedot saa näkyviin, avaa keskustelu ja paina pohjaan lähetettyä viestiä. Paina sen jälkeen yläpalkkiin ilmestyvää infokuvaketta, joka on merkitty i-kirjaimella. Tämän jälkeen viestin alapuolelle aukeaa erillinen palkki, josta voi tarkistaa viestin lähetys- ja lukutiedot.
Lähteet: WhatsApp, Hongkiat