Tiesitkö, kuinka rikas Donald Trump oikeastaan on? Forbes teki laskelman

Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin varallisuudeksi on arvioitu noin 7,5 miljardia dollaria eli noin 6,8 miljardia euroa talousjulkaisu Forbesin keväällä julkaiseman yhteenvedon mukaan.

Keskeisen osan Trumpin varoista muodostaa omistus media- ja teknologiayhtiö Trump Media & Technology Groupista, mutta Trumpilla on omaisuutta myös liike-, hotelli- ja asuinkiinteistöissä sekä golfkeskuksissa ja luonnollisesti käteisvaroja. 

Trumpin varallisuudessa näyttää tapahtuneen tänä vuonna selkeää nousua verrattuna viime vuosiin, mikä selittyy pitkälti mediayhtiön pörssilistautumisella.

Trumpin yritysjärjestelyt ovat monimutkaisia, ja omaisuuden arvo vaihtelee muun muassa pörssikurssien heilahtelun mukaan. Eri arvioissa omaisuuden määrästä esitetään vaihtelevia lukuja. Mediayhtiö Bloomberg kertoi listauksessaan keväällä, että Trump on maailman 500 rikkaimman ihmisen joukossa.

Trumpin isä Fred oli menestynyt liikemies muun muassa kiinteistöbisneksillään. New York Timesin selvityksen mukaan Trumpin isän liiketoimiin on liittynyt epäilyjä veronkierrosta ja niin kutsutuista strategisista omaisuuksien siirroista ja yritysjärjestelyistä. 

Myös Donald Trump on lehden mukaan aikanaan hyötynyt merkittävästi isänsä varallisuudesta, eikä siis aloittanut omaa liikemiesuraansa tyhjätaskuna.

Lue myös:

    Uusimmat