Tiesitkö nämä? Simpsonit-sarja on täynnä piilotettuja vitsejä – Homerin hiukset muodostavat kirjainyhdistelmän

Jo kolmen vuosikymmenen ajan katsojiaan viihdyttänyt Matt Groeningin Simpsonit-sarja kätkee jaksoihinsa lukuisia piilovitsejä.

Hienovaraiset viittaukset avautuvat usein vain tarkkasilmäisimmille katsojille. Whatculture.com-sivusto listasi parhaat piiloyllätykset, joita jaksoissa on näytetty.

– Sarjan luoja tekee pienen cameo-roolin 5. kauden 12. jaksossa: jakson oikeudenkäyntikohtauksessa oikeussalin piirtäjä on ilmiselvä Matt Groening.

– Pitkin sarjaa nähtävän Sideshow Bobin vankinumero on 24601 – sama kuin Victor HugonLes Miserables -musikaalin Jean Valjeanin.

– Homerin korvasta ja sen yläpuolella olevista hiuksista muodostuu Matt Groeningin nimikirjaimet, MG.

– Ennen kuin Futurama-hahmot virallisesti vierailivat Simpsoneissa, on sarjassa paljon viittauksia tähän Groeningin toiseen hittiluomukseen. Futuramaa on nähty esimerkiksi kuvina sarjan hahmojen t-paidoissa tai julisteina näiden huoneiden seinillä. 

– Vuosien aikana sarjassa on nähty myös monia muita yllättäviä vierailuita. 14. tuotantokauden Kauhujen talo -jaksossa Homer kloonataan, ja myöhemmin yhdessä jakson kohtauksessa vilahtaa Family Guy -sarjasta tuttu Peter Griffin.

Peter Griffinin ja Homer Simpsonin yhtäläisyyksistä ollaan vitsailtu pitkään sekä Simpsoneissa että Family Guyssa.

Simpsonit ja Family Guy loivat 10 vuotta sitten kaksi peräkkäistä jaksoa, jossa perheet tapasivat toisensa.

– Action-tähti Reiner Wolfcastlen elokuvista on nähty pieniä pätkiä Simpsonit-sarjan jaksojen aikana. Kun yhdistät ensimmäisen ja kolmannen tuotantokauden aikana nähdyt pätkät, muodostuu niistä lyhytelokuva.

– Amerikkalainen Where’s Waldo? -sarjakuvahahmo näyttäytyy useissa Simpsoneiden jaksoissa pikaisilla, salaisilla vierailuillaan. Esimerkiksi jaksossa nimeltä Bartin komeetta Waldo näyttäytyy lähes koko Springfieldin kaupunkilaisia näyttävässä kuvassa Flandersien pommisuojassa.

Toisessa jaksossa Homer yrittää löytää Waldoa muropaketin kyljessä olevasta kuvasta, kun Waldo kävelee hänen takanaan olevan ikkunan ohitse.

Lue myös:

    Uusimmat