Tiesitkö? Ranskalaisjengien sairaan "uudenvuodenperinteen" vuoksi monet huoltoasemat lopettavat bensiinin myymisen aattona jo päivällä

Ison osan Ranskan perinteisistä autojen tuhopoltoista on arvioitu olevan vakuutuspetoksia.

Jos olet pitänyt Gävlen olkipukin lähes jokavuotisia tuhopolttajaisia typeränä perinteenä, on sinulla varmasti vähintään yhtä painokas mielipide ranskalaisten jengien tavasta juhlistaa vuoden vaihtumista.

Ranskassa nimittäin poltettiin tänä uutenavuotena "vain" 861 autoa. Kyllä, se on vain. Monesti autoja palaa uudenvuodenyönä paljon enemmänkin, mutta tänä vuonna tiukat koronarajoitustoimet ja ulkonaliikkumiskiellot vähensivät ihmisten määrää kaduilla. Uudenvuodenaattona 2018 autoja paloi peräti 1 031.

Täysin älyvapaa "perinne" on jäljitettävissä 1990-luvun alkuun, jolloin suurten kaupunkien lähiöissä ryhdyttiin polttamaan autoja mediahuomion toivossa.

Pariisin lisäksi vastaava ilmiö on voimissaan myös muun muassa Lyonissa ja Marseillessa. Vuonna 2010 viranomaiset lopettivat hetkellisesti julkaisemasta lukumääriä palaneista autoista, koska tilastot vain yllyttivät eri kaupunkien jengejä keskinäiseen kilpailuun.

Autojen tuhopolttamista on The Driven ja Autoblogin mukaan pyritty hillitsemään lopettamalla huoltoasemilla bensiinin myynti jo aiemmin päivällä, mutta tämä ei tiettävästi ole juuri auttanut ongelmaan.

Hurjimpien arvioiden taustalla jopa kolmasosassa uuden vuoden autopaloja olisi taustalla jonkinlainen vakuutuspetos eli läheskään kaikki syttymiset eivät olisi mitään epätoivottuja tapahtumia.

Lähteet: The Drive, Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat