Älypuhelinsovellusten kirjavasta joukosta voi löytyä todellisia helmiä, joista voi olla ennalta arvaamatonta hyötyä. Listasimme joukon sovelluksia, jotka tarjoavat ratkaisuja arkisiin ongelmiin.
Se fiksumpi herätyskello
Sleepcycle on sovellus, joka pitää kirjaa käyttäjän unirytmistä ja herättää silloin, kun unisykli on siihen sopiva. Tavoitteena on herättää käyttäjä oikeaan aikaan silloin, kun herääminen tuntuu luonnolliselta. Sleepcycle tarkkailee lisäksi nukkujan liikkeitä sängyssä älypuhelimen liikkeentunnistuksen avulla.
Saatavilla: iOS, Android
Hinta: Maksuton
Lukulaite kirjastoon
Jos asut pääkaupunkiseudulla, Helmet-kirjastoista voi lainata sähköisiä kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen. Lukeminen onnistuu sen jälkeen, kun puhelimeen on ladattu Bluefire Reader -sovellus.
Kirkkaampi taskulamppu
Vaikka älypuhelimessasi olisi taskulamppu, se ei välttämättä valaise riittävän kirkkaasti. Kirkkaamman lampun saat käyttämällä sovellusta, joka käyttää puhelimen salaman valoa täydessä kirkkaudessaan. Etsi sovelluskaupan hausta "led-taskulamppu" tai "taskulamppu".
Viritä kitara
Älypuhelimella onnistuu myös kitaran virittäminen. Hyviä sovelluksia ovat esimerkiksi kotimainen Guitar Tuna sekä gStrings. Kehutun Guitar Tunan etuna on helppokäyttöisyys ja sovellus tarjoaa myös lisäominaisuuksia kuten metronomin.
Saatavilla: iOS, Android
Hinta: Maksuton
Tarkkaile junien aikatauluja
Jos odotat vierailulle junalla matkustavaa ystävääsi ja haluat varmistua aikataulujen pitävyydestä, lataa puhelimeeksi Junat kartalla -sovellus. Sen avulla näet reaaliaikaisesti junien kulun raideliikenteessä. VR:n sovellus käyttää apuna gps-paikannusta.
Saatavilla: iOS, Android, Windows Phone
Hinta: Maksuton
Skannaa kuvasi
Joskus eteen tulee tarve skannata virallinen asiakirja, jos se pitää lähettää eteenpäin pdf-tiedostona. Toimenpide onnistuu esimerkiksi CamScanner -sovelluksella. Skannattuja kuvia voi editoida suoraan älypuhelimen tai tabletin näytöllä ja dokumentit synkronoituvat kätevästi muihin laitteisiin.
Saatavilla: iOS, Android
Hinta: Maksuton (saatavilla maksullinen versio)
Suunnistussovelluksella voi myös leimata rastit
Mobo-sovellus on kätevä apuväline suunnistuksen harrastajalle. Sovellus vaatii toimiakseen QR-koodin lukemiseen tarkoitetun ohjelman (esimerkiksi QuickMark). Sovelluksesta valitaan haluttu suunnistuskartta, jonka jälkeen käytössä on sovelluksen oma kompassi. Rastin kohdalla käyttäjä painaa leimaa-painiketta ja ottaa kuvan QR-koodista. Leimaustieto siirtyy tämän jälkeen automaattisesti Mobon verkkosivustolle.
Rakentajan kätevä vatupassi
Vatupassi on yksi rakentajan tärkeimmistyä työvälineistä. Jos rautakauppa on kaukana tai vatupassi jäänyt toiseen osoitteeseen, älypuhelinsovellus rientää avuksi. Sovelluskaupassa on useita vatupassiohjelmia, jotka löytyvät hakemalla sanoilla "vatupassi" ja "laserpassi". Osassa sovelluksista on myös mittanauhatoiminto.