Timo Lavikainen tarttuu soppakauhaan.
Putouksesta tuttu Timo Lavikainen nähdään keväällä Neljän tähden illallinen -ohjelmassa. Ohjelmassa neljä julkisuudesta tuttua vierasta tekee vuorotellen toisilleen ruokaa.
Lavikainen kutsui vieraat omalla vuorollaan Nuuksioon, jossa illallista valmistettiin avotulella.
– Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tulella ruokaa, Lavikainen kertoo.
– Ihan kaikki alkupaloista jälkiruokaan piti suunnitella niin, että ne voi tehdä siellä.
LUE MYÖS: Neljän tähden illallinen palaa Subille – kokkaamassa mukana Janni Hussi ja Erika Vikman
Ruoka valmistettiin kodassa kolmen tulipisteen äärellä. Myös vieraat pääsivät osallistumaan ruoanlaittoon. Lavikainen huomauttaa, että ruoan valmistaminen avotulella on ohjelmassa melko poikkeuksellista.
– Yleensä istutaan pöydän ääressä, hän toteaa.
Lavikainen kertoo olevansa luova kokki, joka ei seuraa ohjeita orjallisesti. Vierailleen valmistaman punajuuri-aurajuustokeitonkin hän valmisti yhdistelemällä aineksia maun mukaan.
– Kyllä suu sitten sanoo, kun maut ovat kohdallaan, hän tuumaa.
Lavikainen valmistaa kotiruokaa päivittäin, joten hänellä on hyvä käsitys siitä, mitkä maut sopivat yhteen ja paljonko mausteita kannattaa lisätä.
– Kovin usein ei tule ylilyöntejä.