Timo Lavikainen laittaa ruokaa luovalla otteella: ”Kyllä suu sitten sanoo, kun maut ovat kohdallaan”

Timo Lavikainen Jussi-ehdokkaiden julkistuksessa 24.1.2019
Timo Lavikainen Jussi-ehdokkaiden julkistuksessa 24.1.2019
Julkaistu 27.01.2019 16:09
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Timo Lavikainen tarttuu soppakauhaan.

Putouksesta tuttu Timo Lavikainen nähdään keväällä Neljän tähden illallinen -ohjelmassa. Ohjelmassa neljä julkisuudesta tuttua vierasta tekee vuorotellen toisilleen ruokaa.

Lavikainen kutsui vieraat omalla vuorollaan Nuuksioon, jossa illallista valmistettiin avotulella.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tulella ruokaa, Lavikainen kertoo.

– Ihan kaikki alkupaloista jälkiruokaan piti suunnitella niin, että ne voi tehdä siellä.

LUE MYÖS: Neljän tähden illallinen palaa Subille – kokkaamassa mukana Janni Hussi ja Erika Vikman

Ruoka valmistettiin kodassa kolmen tulipisteen äärellä. Myös vieraat pääsivät osallistumaan ruoanlaittoon. Lavikainen huomauttaa, että ruoan valmistaminen avotulella on ohjelmassa melko poikkeuksellista.

– Yleensä istutaan pöydän ääressä, hän toteaa.

Lavikainen kertoo olevansa luova kokki, joka ei seuraa ohjeita orjallisesti. Vierailleen valmistaman punajuuri-aurajuustokeitonkin hän valmisti yhdistelemällä aineksia maun mukaan.

– Kyllä suu sitten sanoo, kun maut ovat kohdallaan, hän tuumaa.

Lavikainen valmistaa kotiruokaa päivittäin, joten hänellä on hyvä käsitys siitä, mitkä maut sopivat yhteen ja paljonko mausteita kannattaa lisätä.

– Kovin usein ei tule ylilyöntejä.

Neljän tähden illallinen alkaa Subilla 11.2. klo 20.

Tuoreimmat aiheesta

Timo Lavikainen