Kommentti: Tämä tuli puskista! Toyotan sokkiratkaisu MM-rallissa toimi kuin unelma

Takamoto Katsuta nousi Toyota-sankariksi sunnuntaina – reaktio maalissa kertoi helpotuksesta 0:49
Takamoto Katsuta nousi Toyota-sankariksi sunnuntaina – reaktio maalissa kertoi helpotuksesta.

Takamoto Katsuta ansaitsee kaikki mahdolliset kehut suorituksestaan Keski-Euroopan MM-rallissa, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Japanin MM-ralli 21.–24.11.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kun Toyota tiedotti kuskipaletistaan syyskuun lopussa ajettuun Chilen MM-ralliin, moni yllättyi suuresti. Takamoto Katsutan otteet pitkin kautta olivat olleet heikkoja, mutta japanilaisvalmistajan tukeman japanilaiskuskin syrjäyttäminen Rally1-nousua tekevän Sami Pajarin tieltä oli silti sokki.

Toyota perusteli hyllytystä sillä, että Katsuta saisi ladata akkujaan. Monien asiantuntijoiden mielestä Toyota-kuskin tilanne ei todennäköisesti kuitenkaan helpottuisi vilttikomennuksen myötä. Suorituspaine kasvaisi entisestään, mikä puolestaan johtaisi taas virheisiin, joita Katsutalle on tullut varsinkin tilanteissa, joissa hän ajaa tallipisteistä.

Hän oli tässä roolissa myös Keski-Euroopassa. Lauantain jälkeen hän oli kisassa viidentenä, mikä oli täysin budjetin mukainen suoritus. 

Sunnuntaina oli yllätysloiston aika. Katsuta oli kahdella pätkällä kolmas ja kahdella nopein. 

Suorituksen arvoa nostaa se, että Sébastien Ogier oli tyrinyt Toyotalta ison pistepotin keskeytyksellään edellisellä ek:lla. Tämän jälkeen odotukset kohdistuivat Elfyn Evansin lisäksi Katsutaan, jotta Toyotan mestaruustaisto Hyundaita vastaan pysyisi realistisella tavalla hengissä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kaksikko vastasi hienolla tavalla. 

– He käytännössä pelastivat meidät, tallipomo Jari-Matti Latvala yltyi kehumaan, kun tiimien piste-eroksi ennen Japania jäi lopulta 15.

Toivottavasti sympaattinen Katsuta sai Keski-Euroopan viikonlopusta kaipaamaansa itseluottamusta. Japanilaisen reaktio viimeisen erikoiskokeen maalissa kertoi ainakin suuresta helpotuksesta.

Katso Katsutan maaliintulo ja reaktio jutun yllä olevalta videolta. Alla puolestaan asiantuntijoiden ennakkoarviot kauden päättävään Japanin osakilpailuun. 

Japanin MM-rallissa huimat panokset: Neuville, Toyota ja Pajari painepaikoissa 2:30
Japanin MM-rallissa huimat panokset: Neuville, Toyota ja Pajari painepaikoissa.

Lue myös:

    Uusimmat