Poliisilta karu viesti nuorille: "Emme halua soittaa sellaista ovikellon soittoa ovellasi"

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo toteuttaneensa viikonlopun aikana nuorten ajotapavalvontaa. 

Poliisi pohtii tiedotteessaan muutamaa havaittua tapausta. 

Poliisi kertoo pysäyttäneensä eilen illalla peräkärryllä varustetun traktorimönkijän.

– Yhdistelmä kyyditsi yhteensä seitsemää nuorta. Kaksi heistä oli traktorimönkijän hytissä ja yksi lavalla. Neljä nuorta matkusti traktorimönkijän peräkärryn päälle nostetulla vanhalla sohvalla istuen, kertoo poliisi.

Varhain tänään puolestaan nuori pakeni kovalla nopeudella poliisia rekisteröimättömällä moottoripyörällä.

– Poliisin näyttämät pysäytysmerkit eivät kulkua hillinneet. Reitti johti umpikujaan, ajo vaihtui juoksuksi, ja sinnikäs pako jatkui vielä senkin jälkeen uimalla. Poliisi onki pakenijan joesta venelaiturin alta.

Poliisista todetaan, että kyseisten nuorten matkassa on ollut suojelusenkeleitä. Poliisin mukaan nuorten matkan varrella on ollut lukuisia tilaisuuksia hengen menettämiseen, vakavaan vammautumiseen tai muihin peruuttamattomiin murheisiin.

Poliisi toivoo parempaa ohjausta nuorten kodeista ja huomauttaa, että nuoret eivät välttämättä ymmärrä tekojensa seurauksia.

– Nuoren turhan kuoleman tai vakavan vammautumisen kohtaaminen on kaikkein vaikeimpia ja surullisimpia virkatehtäviä meille. Sellaisen kertomiseen tai kuulemiseen ei kukaan ole koskaan valmis. Nuoren isä tai äiti. Me emme halua soittaa sellaista ovikellon soittoa ovellasi, poliisi toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat