Trump haukkui jälleen Harrisin – "Hän on mielipuoli"

Trump ja Harris kampanjoivat viikonloppuna vaa'ankieliosvaltio Pennysylvaniassa.

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas, ex-presidentti Donald Trump haukkui lauantaina jälleen demokraattien presidenttiehdokasta, varapresidentti Kamala Harrisia tämän kirittyä mielipidemittauksissa neljässä tärkeässä vaa'ankieliosavaltiossa.

Pennsylvaniassa Wilkes-Barren pikkukaupungissa järjestetyssä kampanjatilaisuudessa Trump muun muassa syytti Harrisia inflaation lietsomisesta, mutta vajosi myös henkilökohtaisempiin loukkauksiin pilkaten esimerkiksi Harrisin naurua ja kutsuen tätä kommunistiksi ja mielipuoleksi.

Trump myös vakuutti olevansa paremman näköinen kuin Harris.

– Ihmiset pyytävät minua olemaan käyttämättä huonoa kieltä, olemaan kutsumatta ihmisiä tyhmiksi. Olemaan kutsumatta häntä mielipuoleksi. Mutta sitä hän on, hän on mielipuoli, Trump sanoi Harrisiin viitaten.

Tilanne vaa'ankieliosavaltioissa tasainen

New York Times -lehden lauantaina julkaiseman mielipidemittauksen mukaan Harris johtaa Trumpia Arizonassa prosenttiluvuin 50–45 ja Pohjois-Carolinassa luvuin 49–47. 

Nevadassa ero oli niin ikään kutistunut, mutta Trump johti niukasti prosentein 48–47. 

Georgiassa Trump johti hieman selvemmin 50–46. 

Tulosten virhemarginaali on noin neljä prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Sekä Trump että Harris kampanjoivat viikonloppuna Pennsylvaniassa, joka on niin ikään tärkeä vaa'ankieliosavaltio vaalien kannalta.

Ensi viikolla Harris osallistuu maanantaista torstaihin kestävään demokraattien puoluekokoukseen, missä hän ottaa virallisesti puolueen presidenttiehdokkuuden vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat