Biden ja Harris esiintyivät yhdessä – ensimmäinen kerta sitten Bidenin vetäytymisen

Presidentti Biden julkisti tilaisuudessa uuden sopimuksen, joka laskee reseptilääkkeiden hintoja eläkeläisille.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris esiintyivät torstaina paikallista aikaa ensimmäistä kertaa yhdessä sen jälkeen, kun Biden luopui presidenttiehdokkuudestaan viime kuussa. Kaksikko puhui kampanjatilaisuudessa Marylandin osavaltiossa.

– Hänestä voi tulla helvetinmoinen presidentti, Biden sanoi Harrisista.

Bidenin lyhyesti esitellyt Harris puolestaan kuvaili presidenttiä poikkeukselliseksi ihmiseksi.

– Tässä huoneessa on paljon rakkautta presidenttiämme kohtaan, Harris sanoi.

Biden julkisti tilaisuudessa myös sopimuksen, jonka on määrä laskea reseptilääkkeiden hintoja sosiaaliturvan varassa eläville eläkeläisille. Valkoisen talon mukaan sopimus laskee kymmenen keskeisen lääkkeen hintoja ja tuo iäkkäille amerikkalaisille kaikkiaan 1,5 miljardin dollarin säästöt ensimmäisen vuoden aikana.

Lisäksi valtion sairausvakuutusohjelma Medicare säästää laskemien mukaan sopimuksen ensimmäisen voimassaolovuoden aikana 6 miljardia dollaria.

Sopimuksen laajuuden ja ajoituksen katsotaankin antavan vauhtia Harrisin kampanjalle, kun monet Yhdysvalloissa kamppailevat nousevien elinkustannusten kanssa. Harrisin on määrä julkistaa perjantaina oma taloussuunnitelmansa.

Presidenttiehdokkaaksi noussut Harris on menestynyt gallupeissa hyvin entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuussa. Bidenin jättäydyttyä kisasta 78-vuotias Trump on nyt vanhin presidenttiehdokas maan historiassa.

Juttua päivitetty 16.8.2024 kello 7.30 kauttaaltaan STT:n tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat