Trump kommentoi epäiltyä uutta salamurhayritystä: "Mikään ei minua hidasta"

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas ja entinen presidentti Donald Trump on kommentoinut häneen kohdistunutta epäiltyä uutta salamurhayritystä.

Trumpin läheisyydessä ammuttiin eilen illalla Suomen aikaa laukauksia, kun Trump oli pelaamassa golfia omistamallaan klubilla West Palm Beachilla Floridassa.

Trumpin turvallisuudesta vastannut Yhdysvaltain salainen palvelu on vahvistanut, että yksi tai useampi viraston agentti oli avannut tulen ampujaa kohti.

Tapahtumapaikalta löytyi poliisin mukaan AK-47-tyyppinen kivääri sekä kaksi reppua, joissa oli keraamisia laattoja, sekä GoPro-videokamera.

Epäilty ampuja on otettu kiinni.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin mukaan tapaus vaikuttaa Trumpiin kohdistuneelta salamurhayritykseltä.

Trump: Olen turvassa

Trumpin kampanja on kertonut entisen presidentin olevan turvassa ampumisen jälkeen.

–  Lähistölläni oli laukauksia, mutta ennen kuin huhut alkavat riistäytyä hallinnasta, halusin teidän kuulevan tämän ensin: Olen turvassa ja voin hyvin, Trump sanoi puolestaan varainkeruusähköpostissa ampumisen jälkeen.

–  Mikään ei minua hidasta. En koskaan anna periksi, hän julisti.

Trump julisti vielä myöhemmin erillisessä varainkeruusähköpostissa olevansa "entistä päättäväisempi toisen murhayrityksen jälkeen".

Trump joutui kesällä murhayrityksen kohteeksi kampanjatilaisuudessa Pennsylvaniassa. Hän haavoittui tuolloin lievästi oikeaan korvaansa.

Lue myös:

    Uusimmat